Latin Európa-bajnokság 2012

wdsf

Az idei évben a Latin Európa-bajnokság az első nagy felnőtt világverseny. Magyarországot a bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina és a bajnoki ezüstérmes Stefano Vidoni, Tóth Orsolya kettős képviseli Spanyolországban, Cambrils városában. Tavaly a Silvestri, Váradi páros a 19., a Vidoni, Tóth duó a 21. helyen végzett.

Az előzetes nevezési lista szerint 73 páros lép parkettre a kontinensviadalon. Az biztos, hogy címvédés nem lesz, hiszen a tavalyi győztes Plohl, Lavinovich duó már a profik táborát erősíti. Jó esély van arra, hogy ismét orosz páros álljon a dobogó tetejére, hiszen a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Zaytsev, Kuzminskaya kettős is ott lesz a mezőnyben, ezt azért az olasz Langella, Moshenska, a dán Zanibellato, Abildtrup és a moldáv Goffredo, Matus duó természetesen szeretné megakadályozni.

Cha-cha-cha a döntőben a tavaly Európa-bajnoki címet szerzett horvát pártól:

 

71 páros indult el végül a Latin Európa-bajnokságon, az első körből 36 kettős jutott a második fordulóba. 35 duó a redance-ben bizonyíthatott újra, a pontozók végül 13 párost juttattak tovább közülük. A Silvestri, Váradi és a Vidoni, Tóth kettős természetesen ott volt a továbbjutott 36 duó között. 

A második körből, a legjobb 49-ből 25 duó jutott tovább, az elődöntőben a Silvestri, Váradi páros ott van, de sajnos a Vidoni, Tóth kettős nincs. A magyar bajnoki ezüstérmes duó a 29. helyen végzett a tavalyi 21. hely után. Az elődöntő a végállomást jelentette a magyar bajnoknak is, a 20. helyet szerezték meg.

A legjobb 14 páros:

- Marius-Andrei Balan, Nina Bezzubova (Németország)
- Gabriele Goffredo, Ana Matus (Moldova)
- Timur Imametdinov, Ekaterina Nikolaeva (Oroszország)
- Aniello Langella, Khrystyna Moshenska (Olaszország)
- Artem Lazarev, Ekaterina Isakovich (Ukrajna)
- Joel López, Kristina Bespechnova (Spanyolország)
- Sergiu Luca, Maria Pia Arces (Románia)
- Guillem Pascual, Rosa Carné (Spanyolország)
- Charles-Guillaume Schmitt - Elena Salikhova (Franciaország)
- Jevgenijs Suvorovs - Tina Bazokina (Lettország)
- Sergey Tatarenko, Viktoria Tatarenko (Németország)
- Vjaceslavs Visnakovs, Tereza Kizlo (Lettország)
- Martino Zanibellato, Michelle Abildtrup (Dánia)
- Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya (Oroszország)

(Forrás: WDSF)