László Csaba a 13. standard bajnoki címét szerezte meg

László Csaba, Páli Viktória

Szombaton a felnőttek a standard, a juniorok és az ifik a latin bajnoki címért táncoltak Óbudán, a Folyondár utcai Tánc és Sportcentrumban. A felnőtteknél 26, az ifiknél 16, míg a junioroknál 17 páros lépett parkettre. Az ifjúsági korosztályban tavaly csak 7 duó indult, akkor csak döntőt rendeztek, míg idén a legjobbakat háromszor szólították parkettre. A táncosokat egyébként már kora délután szép számú nézősereg biztatta, és a hangulatra az egész verseny során nem lehetett panasz. A Magyar TáncSport Szövetség munkatársai és az önkéntesek is remek munkát végeztek, nekik is köszönhető, hogy igazán színvonalas volt a bajnokság első napja, pörögtek az események, nem volt idő unatkozni.

Mindhárom korosztályban változott a mezőny az előző évhez képest, de azért azt sejteni lehetett az indulók névsorát látva, hogy a tavalyi győztesek, dobogósok - akik idén is ugyanabban a korosztályban indultak - ismét ott lesznek a végelszámolásnál. A felnőtteknél László Csaba ismét a dobogó tetejére állhatott fel, immár 13. alkalommal, ezúttal Páli Viktóriával nyerte meg a standard bajnoki címet. Páli Viktória a negyedik partnere László Csabának, akivel bajnoki címet szerzett, korábban Németh Anikóval kétszer, Szögi Szilviával és Mikes Annával 5-5 alkalommal lett bajnok. A második és a harmadik helyen nem történt változás az elmúlt évhez képest: a Szepesi József, Farkas Bettina párosnak az ezüst, a Zsom Olivér, Vozár Boglárka kettősnek pedig a bronzérem jutott.

lszló csaba, páli viktória, vozár boglárka, zsom olivér, farkas bettina, szepesi józsef

Az ifjúsági latin versenyben a Hegyes Bertalan, Kis Violetta duó remek táncolással megvédte a bajnoki címét, a második helyet az ezen a versenyen debütáló Hídi Balázs, Szőke Zsuzsanna páros szerezte meg a szintén friss párosnak mondható Hetei Máté, Jolobceastai Alexandra kettős előtt.

A junioroknál a tavalyi bajnok Hatházi Ádám és új partnere, Nika Stefanic nyakába akasztották az aranyérmet, a második helyen a Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna kettős, míg a harmadikon a Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka duó végzett.

A nézők szavazhattak a legszimpatikusabb párosra is, ezt a címet a Zsigovics István, Katona Zsuzsa duó érdemelte ki.

A senior latin bajnokságra mindössze egy páros nevezett, ezért itt nem rendeztek versenyt,  de Kiss Mihály és Bánkúti Ágnes azért egy rumbát és egy cha-cha-chát táncolhatott a közönségnek. A páros hatalmas tapsot kapott a nézőktől.

Felnőtt Standard Magyar Bajnokság (26 induló):
1. László Csaba, Páli Viktória
2. Szepesi József, Farkas Bettina
3. Zsom Olivér, Vozár Boglárka
4. Budai Attila, Barna Lilla
5. Balogh Csongor, Szabó Anita
6. Balázs Zsombor, Youssef Adelina Stephanie

ifjúsági latin magyar bajnokság

Ifjúsági Latin Magyar Bajnokság (16 induló):
1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
3. Hetei Máté, Jolobceastai Alexandra
4. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura
5. Petrenkó Tamás, Petrenkó Fruzsina
6. Klinda Roland, Szigetvári Zsuzsanna

junior latin magyar bajnokság

Junior Latin Magyar Bajnokság (17 induló):
1. Hatházi Ádám, Stefanic Nika
2. Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna
3. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
4. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
5. Tisza Dániel, Haddad Sabrina
6. Beinschródt Tibor Márk, Dávid Adrienn