World Open Moszkvában mamutmezőnnyel

Hatalmas mezőny gyűlt össze Moszkvában, ahol a latin táncosoknak World Open versenyt rendeztek. 358 páros lépett parkettre az orosz fővárosban, köztük egy magyar: Erdélyi Szilárd és Pollák Anna. A magyar duó - amely néhány hete a kűrvilágbajnokságon képviselte Magyarországot - 100 párost megelőzve a 254-258. helyen végzett. A mezőny nagyjából kilencven százaléka egyébként Oroszországot képviselte.

Erdélyi Szilárd érdeklődésünkre elmondta, hogy tanulni mentek Oroszországba, szombaton testközelből láthatták a legjobb profikat, vasárnap pedig a legjobb amatőröket. A vasárnapi verseny szokatlan volt számukra, hiszen a több száz induló miatt már reggel nyolckor táncolniuk kellett, a körök között pedig egyórás szünet volt. Ennek ellenére a táncukkal meg voltak elégedve és pozitív visszajelzéseket kaptak orosz tanároktól is a teljesítményükre. Erdélyi Szilárd hozzátette azt is, rengeteg munka vár rájuk, ha szeretnék elérni céljukat, hogy jövőre a legjobb száz közelében végezzenek. Ettől a hétvégétől azonban rengeteg pluszt kaptak és bíznak benne, hogy ez az eredményekben is megmutakozik majd.

Az orosz élmezőny jelenlétében és a nemzetközi élmezőny távollétében - ezalól csak a dán Zanibellato, Abildtrup páros jelentett kivételt - az Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya kettős szerezte meg a győzelmet. A dánok a második helyen végeztek, a harmadik helyre a Voronov, Imrekova duó ért oda.

Latin World Open (358 induló):
1. Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya (Oroszország)
2. Martino Zanibellato, Michelle Abildtrup (Dánia)
3. Valentin Voronov, Alina Imrekova (Oroszország)
4. Stanislav Nikolaev, Elena Ziuziukina (Oroszország)
5. Andrey Kiselev, Anastasia Balaeva (Oroszország)
6. Armen Tsaturian, Svetlana Gudyno (Oroszország)
...
254-258. Erdélyi Szilárd, Pollák Anna (Magyarország)

(Forrás: WDSF)