WDSF Openek: három aranyérem Kisteleken

 A hétvégén a XV. Kistelek Openen és Pozsonyban indultak magyar párosok WDSF Open versenyen. Kisteleken hét érmet - három arany, három ezüst és egy bronz - szereztek a magyar párosok a WDSF Openeken, míg Pozsonyban két bronzérem született. Néhány páros egyébként mindkét városban parkettre lépett.

A kisteleki eredmények:
Az International Latin Open 40 fős mezőnyében két magyar páros is a döntőbe jutott: Hidi Balázs és Kis Violetta megnyerte a versenyt, Miha Zerjav és Karcagi Laura pedig ezüstérmet szerzett. A középdöntőben Pellei Mihály és Tóth Enikő a 9., Zilahi Szabolcs György és Gede Andrea a 11. helyen végzett. Az elődöntőben Novák István és Sebesi Daniella a 15., Török Árpád és Molnár Barbaraa 20-21. helyen zárt. Kézsmárki János és Juhasz Kitti, valamint Reck Tibor és Szlepák Andrea Zsuzsanna a 26-27., Reiter Renátó és Kersák Dóra a 28-29., Tóth Barnabás és Bohdana Turkevych a 30., Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 31-32., Bölöni Barna és  Erdős Lilla Emőke a 31-32., Dajcs Triszten Sámuel és Fekete Krisztina a 35-36., Bánáti Marcell és Lőrincz Nikolett a 37. lett. Guba Marcell és Kállai Kamilla, valamint Suti András Zsolt és Tóth Katalin a 38-40. helyen lett rangsorolva, utóbbi páros a selejtező után betegség miatt visszalépett a versenytől.

Az Intrnational Standard Openen a 41 fős mezőnyben öt magyar páros az elődöntőig jutott: Rónyai Zoltán és Busa Dóra a a középdöntőről éppen lemaradva a 13-14., Bencze István és Prozlik Anna a 15., Gombkötő Balázs és Laskovics Petra a 17., Szabó Noel Marcell és Mártha Mercédesz Laura a 19., Szajduk Szabolcs és Illés Dominika Nóra a 20-22. helyen végzett. Panka Dániel és Panka Dorottya a 26-27., Szilágyi Viktor András és Lévai Vanessza Andrea a 28., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 30-31., Guba Marcell és Kállai Kamilla a 32., Czuczi Patrik és Kakas Lúcia a 37-38., Drahos Gergő és Geiger Zsanett, Horváth Gergely és Hasur Zsuzsanna, valamint Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 39-41. lett.

Az Ifjúsági Latin Open 34 fős mezőnyében két magyar páros középdöntős volt: Szabó Ábel Zsombor és Bokodi Panna a 8., Nagy Márk és Unger Fanni a 13. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Novák István és Sebesi Daniella a 15., Gál Krisztián és Loch Jázmin a 18-19., Rákóczy Zsombor és Józsa Jankaa 24. helyen zárt. Kővágó Dávid és Kertész Laura a 26, Szegfű Kornél és Susánszki Éva a 27-28., Szabó Márk és Frey Timea a 29., Sziklai Gábor és Stercz Mira Krisztina a 30., Szabó Robin László és Sulyán Lilla Katalin a 32. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 25 fős mezőnyben Szabó Robin László és Sulyán Lilla Katalin a 20., Kővágó Dávid és Kertész Laura a 21-22. helyen zárt.

Junior II. Latin Open 18 fős mezőnyében három magyar páros a döntőben táncolt: Urbán István és Urbán Lilla ezüst, Kohon Patrik és Gál Dalma bronzérmet szerzett egy orosz páros mögött, míg Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 6. helyen végzett. Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a döntőről éppen lemaradv a 7., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 8., Serényi Barnabás Áron és Varga Liza, valamint Tuboly Zsombor és Salamon Sára a 12-13. helyen zárt a középdöntőben. Tóth Alex és Balogh Zsófia a középdöntőről lemaradva a 14., Fésüs Ákos és Bodor Liliána a 17., Kovács Péter Benedek és Márton Lili a 18. lett.

A Junior II. Standard Openen a 10 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla szerezte meg a győzelmet, Kohon Patrik és Gál Dalma a  4., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az 5., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 6. helyen végzett a döntőben. Az elődöntőben Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 7., Tóth Alex és Balogh Zsófia a 8., Varga Nándor és Szántó Luca a 9., Fésüs Ákos és Bodor Liliána a 10. helyen zárt.

A Senior I. Latin Openen két páros indult, Krizmanics Ferenc és Máriné Patton Klára ezüstérmes lett.

A Senior I. Standard Open 10 fős mezőnyében Halász Barna és Weidinger Ágnes a döntőről éppen lemaradva a 7. helyen végzett.

A Senior II. Latin Openen hat páros indult, Kiss Mihály és Farkas Mónika megnyerte a versenyt, Krizmanics Ferenc és Máriné Patton Klára a 4. helyen zárt.

A Senior III. Standard Openen a 4 fős mezőnyben Bánfi Antal és Bellágh Mária a 4. lett.

A Senior IV. Standard Open az 5 fős mezőnyben Králik János és Králik Jánosné bronzérmet szerzett, Bánfi Antal és Bellágh Mária a 4. helyen végzett.

A pozsonyi eredmények:
A Standard World Open 50 fős mezőnyében Bencze István és Prozlik Anna bejutott az eldőöntőbe és a 22. helyet szerezte meg. Az Ifjúsági Latin Open 27 fős mezőnyében Rischák Balázs és Dajka Csenge a 14. helyen végzett az elődöntőben. A Rischák, Dajka páros az Ifjúsági Standard Open 28 fős mezőnyében a 22-23. helyen zárt az elődöntőben.

A Senior I. Latin Openen a 11 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. Nagy Péter és Kaposvári Ágnes a 11. lett az elődöntőben.

A Senior IV. Standard Open 18 fős mezőnyében Králik János és Králik Jánosné a 15. helyen zárt.

A Profi Latin Openen négy páros indult, Budai Attila és Barna Lilla bronzérmes lett.

A szlovák fővárosban DSE Grand-Prix verseny is zajlott, amelyen a Gyerek II. Standard versenyben a 11 fős mezőnyben Bódis Botond és Kiss Flamina Hanna a döntőről éppen lemaradva a 7. helyen végzett, míg a Gyerek II. Latin versenyben a 12 fős mezőnyben a döntőbe jutva az 5. helyet szerezték meg.

Kisteleken Zsilák Zsuzsanna és Szűcs Simon pontozott.