WDSF Openek: győzelem Szerbiában

Szerbiban, Belgrádban rendeztek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen számos magyar páros is parkettre lépett. Egy arany, egy ezüst és két bronzérem mellett több értékes helyezést is szereztek a táncosaink.

A Latin World Open 56 fős mezőnyében négy magyar páros indult. Andrea Silvestri és Váradi Martina megnyerte a versenyt, Hidi Balázs és Kis Violetta a döntőben a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Szabó Ádám és Csofcsics Csenge a 20-21. helyen végzett egy orosz duóval holtversenyben. Kővágó Dávid és Kertész Laura a 37. lett.

A Standard World Openen a 36 fős mezőnyben az elődöntőben Szalai Dénes és Balla Petra a 14., Rónyai Zoltán és Busa Dóra egy szerb kettőssel holtversenyben a 15-16. helyet szerezte meg. Kővágó Dávid és Kertész Laura a 30-31. helyen zárt egy román duóval holtversenyben.

A Latin Rising Stars 39 fős mezőnyében négy magyar páros is döntőbe jutott: Szabó Ádám és Csofcsics Csenge bronzérmes lett, Petrenkó Tamás és Juhász Dóra a 4., Rónyai Zoltán és Busa Dóra az 5., Raul Szabolcs János és Markó Margit Virág a 7. helyet szerezte meg.

A Standard Rising Stars 15 fős mezőnyében Kővágó Dávid és Kertész Laura döntőbe jutott, ahol a 6. helyen végeztek.

Az Ifjúsági Latin Openen 30 páros indult, Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a középdöntőben a 7-8. helyet szerezte meg egy spanyol párossal holtversenyben.

Az Ifjúsági Standard Openen a 17 fős mezőnyben Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyen végeztek.

A Junior II. Latin Open 22 fős mezőnyében két magyar páros volt a döntőben: Kosztolányi Elek és Bartók Laura a 4., Látrányi Balázs és Mihók Milla a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Bódis Botond és Balassa Bíbor a 11. helyen végzett.

A Junior II. Standard Openen 18 páros indult, Kosztolányi Elek és Bartók Laura bejutott a döntőbe és ezüstérmesek lettek egy orosz páros mögött.

A Junior I. Latin Open 9 fős mezőnyében Bódis Botond és Balassa Bíbor bejutott a döntőbe, ahol bronzérmet szereztek.

A versenyen László Csaba pontozott.

(Forrás: WDSF)