WDSF Openek: győzelem Romániában

A hétvégén több WDSF Open versenyen is indultak/indulnak magyar párosok: Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Törökországban. Pénteken egy döntős eredménnyel indult a hétvége Lengyelországban, majd szombaton született egy aranyérem Romániában.

Romániában, Nagyszebenben a Latin World Openen a 70 fős mezőnyben öt magyar páros indult: Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Miha Zerjav és Karcagi Laura, a középdöntőig jutott, ők a 9. helyet szerezték meg. Az elődöntőben Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka éppen csak lemaradva a középdöntőről - egy X hiányzott - a 13., Zilahi Szabolcs és Gede Andrea a 17. helyen végzett. Török Tamás és Gyurkovits Éva a 43-48. lett.

A Standard World Open 66 fős mezőnyében három magyar páros volt, mindegyikük az elődöntőig jutott: Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka a 17., Hegyes Bertalan és Farkas Boglárka, valamint Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra holtversenyben a 22-23. helyet szerezte meg.

Csehországban, Usti nad Labem városában az International Latin Open 42 fős mezőnyében három magyar kettős indult. Hidi Balázs és Kis Violetta a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg a középdöntőben. Borbás Csaba és Tóth Emília az elődöntőben a 19-21. helyen végzett két cseh duóval holtversenyben. Mizsér Tamás és Fülöp Zsuzsanna a 28. helyen zárt.

Az International Standard Openen a 34 fős mezőnyben Borbás Csaba és Tóth Emília bejutott az elődöntőbe és a 21-22. helyen végeztek holtversenyben egy cseh kettőssel.

Lengyelországban, Wroclaw-ban az International Latin Open 37 fős mezőnyében Marco Gervasi és Törőcsik Tímea bejutott a döntőbe és szoros versenyben a dobogóról éppen lemaradva a negyedik helyet szerezték meg.

Törökországban, Ankarában a Latin Rising Star Openen 37 páros indult, Szabó Ádám és Csofcsics Csenge bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezték meg. Az Ifjúsági Latin Openen a 27 fős mezőnyben a Szabó, Csofcsics páros ismét döntős volt és itt is a 4. helyen végeztek. A Latin World Open 64 fős mezőnyében Szabó Ádám és Csofcsics Csenge közel volt az elődöntőhöz, a 26. helyen zártak.

Romániában Tóth István és Sándor Zoltán, Törökországban Szűcs Simon, Csehországban Kuzma Péter pontozott.

(Forrás: WDSF)