Világjátékok: három magyar páros utazhat

Már korábban írtunk arról, hogy a WDSF által közzétett lista szerint három magyar páros vehet részt az idei Világjátékokon. A lengyelországi Wroclawban megrendezendő világversenyen a latin táncos, a standard táncos és a salsás mezőnyben lesznek magyar táncosok.

A Magyar TáncSport Szakszövetség tájékoztatása szerint standard táncokban László Csaba és Páli Viktória, latinban Andrea Silvestri és Váradi Martina, salsában pedig Pék Máté és Nagy Edit Lilla képviselheti Magyarországot.

László Csaba és Páli Viktória együtt másodszor vehet részt Világjátékokon, legutóbb a 2013-as kolumbiai játékokon léptek parkettre. László Csabának ennél komolyabb világjátékos múltja van: a sokszoros magyar bajnok táncos 2005 óta különböző párokkal mindegyik Világjátékokon ott volt, így neki ez lesz a negyedik. A másik két páros először indult a világeseményen.

A László, Páli duó jelenleg a 2. helyet foglalja el a profi standard világranglistán, a Silvestri, Váradi kettős pedig az amatőr latin rangsorban a hetedik.

A Nemzeti Versenysport Szövetség nyilvántartása szerint az alábbi sportágakban lesz magyar induló a Világjátékokon: aerobik, strandkézilabda, szumó, íjászat, vitorlázó műrepülés, tájékozódási futás, táncsport, uszonyosúszás, ju-jitsu és karate.

A wroclawi játékokat július 20. és 30. között rendezik meg, a táncversenyek július 28-án és 29-én lesznek.

(Forrás: NVSZ)