Világbajnok a Szupergirls!

Svájcban, Winterthur adott otthont az Akorbatikus rock'n'roll női formációs világbajnokságnak, amelyen három csapat a Szupergirls, a Sol Invictus és a High Five képviselte Magyarországot.

A három formációból kettő bejutott a döntőbe a 19 fős mezőnyben és a Szupergirls a világbajnoki címet is elhódította egy orosz és egy cseh csapat előtt, a Sol Invictus a 6. helyet szerezte meg. A High Five az elődöntőben a 10. helyen zárt.

szupergirls

A Szupergirls formáció tagjai zömében a világrekorder, háromszoros világbajnok junior Party Girls nagyformáció korábbi tagjai: Bujtor Sára, Cserveni Fanni, Dugasz Emese, Farkas Dominika, Fekete Csilla, Hargitai Petra, Kis Petra, Novák Dorottya, Oravecz Zsófia, Pápai Molli, Sánta Felícia, Sulyok Viktória, Szabó Noémi, Telek Dominika, Tupi Bernadett, Zsolnai Ingrid. Ez a magyar akrobatikus rock and roll sport harmadik felnőtt világbajnoki aranya felnőtt női nagyformációs kategóriában. A csapat edzője a Magyar Táncsport Szakszövetség által korábban háromszor az év edzőjének választott Lengyel Veronika.

szupergirls

A korábban kétszeres junior világbajnok, junior Európa-bajnoki csapatnak 9 évet kellett várnia első aranyérmére a felnőtt kategóriában, pedig már 6 ezüstérmet szerzett ez idő alatt a különféle nemzetközi versenyeken. A Szupergirls lányokat 2015-ben ismerhette meg az ország, miután bejutottak az RTL Klub Hungary’s Got Talent tehetségkutató showműsorának döntőjébe, és így ők lettek az első olyan lány tánccsapat, amely döntőben jutott egy tehetségkutató show-ban. A Szupergirls 2014-ben a Magyar Sportújságírók Szövetsége által kiírt közönségszavazáson a Nem Olimpiai Sportágak legjobbjaként elnyerte az Év csapat címet. 2015-ben a Magyar Olimpia Bizottság Nem Olimpia Sportágak versenysportjért felelős tagozata tánc kategóriában tűntette ki az év legjobbjaként a formációt a tavalyi világbajnoki ezüstérmük alapján.

szupergirls

Akrobatikus rock'n'rolll női formációs világbajnokság (19 induló):
1. Szupergirls (Magyarország)
2. Coolcats (Oroszország)
3. Kolb Dance (Csehország)
4. Falcon girls (Csehország)
5. Charm (Oroszország)
6. Sol Invictus (Magyarország)
...
10. High Five (Magyarország)

Az aranyérmes Szupergirls:

(Forrás: WRRC; Rock and Magic SE - Lengyel Veronika)