Újra TáncPark a Millenárison

Júliusban még javában tart az évad a Nemzeti Táncszínházban, az elmúlt évek sikerprogramja 2021-ben sem marad el: újra könnyed nyári élményt ígér a magyar táncművészet otthona az aktív kulturális tartalomra vágyó közönségnek. Újra TáncPark: az országos trendhez igazodva teraszt nyit a táncművészet is.

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta, minden évben - így most már hagyományosan - júliusban kiviszi a parkba az évad művészeit, népszerű előadásait. Az alkalmi színpadon estéről-estére, kilenc napon át napon át váltják egymást a táncosok, együttesek, így garantált a naplementés sokszínűség, a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon, és kortárs előadáson át a pezsdítő flamenco-ig. A #kövesdaritmust szlogen sem tartalom nélküli, hiszen az estek alatt nem csupán a szemnek, fülnek, szépre vágyó léleknek ígérkezik kulturális táplálék, a test is megmozdul, táncot, lépéseket tanulhat a bátrabb, vállalkozó kedvű néző. A Nemzeti Táncszínház TáncParkja igazi unikum, abszolút egyedülálló programsorozat, amely az idén példa nélküli sokszínűséget, bemutatót, közös táncot, könnyedséget, egyszerit és megismételhetetlent ígér és ad a táncot rajongásig szerető közönségének.

A 2021-es TáncPark programsorát mi más nyithatná meg, mint egy pezsdítő, szenvedélyes, társas tánckoktél. Az Argentin Tangó, Tangóvarázs című előadása bohém milongával, kavargó valssal és mágikus tangóval csábítja a közönséget. Másnap sem lesz kevesebb a pezsgés: a magyar tánc energiája tölti be a parkot. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekarának művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit. A nyolc nap egyetlen estéje sem esemény nélküli: megfordul a szabad ég alatti színpadon a Feledi János - Feledi Project, akik az Oláh Dezső Trióval idézik meg Bartók Béla zene és folklór kettős világát. A tánc-ínyencek sem maradnak tartalom nélkül, a nyolc nap egyik estéje a Varidance - Bartók Táncszínház művészeinek Magyar TáncRAPszódia című eladása. A Muharay Népművészeti Szövetség az idei TáncParkra nem csupán a magyar néptánc-szívnek kedves lépéseit hozza, népviseleti bemutatóval is kedveskedik a közönségnek. Komolyságra nem kell számítani, jókedvre, kikapcsolódásra annál inkább: az idén erre készül a PR-Evolution Dance Company Esti koktél című előadása is, amely bemutató előadás, így ez alkalommal rendhagyó, szabadtéri premiert láthat majd a park közönsége. Nem marad ki a Duna Művészegyüttes sem az alkonyati sokszínűségből, a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézik Bartókot, a tánc hagyományait, közös örökségünket. Nem maradhat egy ilyen izgalmas hét egzotikus utazás nélkül sem: a TálaMantra táncképei kalauzolják a közönséget az indiai színpadi tánc, azaz a bharatanátjam világába. Végül érkezik majd az éltető ritmus, a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminosa, hogy gondolatban együtt utazzanak a közönséggel a flamenco lépésein keresztül az ismeretlenbe.

táncpark

A TáncPark estjeire jegyet a már megszokott módon, online lehet váltani az Interticket jegyvásárlási rendszerén keresztül, vagy az előadások előtt az újranyitott épületben található jegypénztárban, személyesen. A Nemzeti Táncszínház ezen túlmenően, a pandémiás szabályok betartásával, kiemelten vigyázva nézői és művészei egészségére, nyitva tartja otthonát a nagyközönség előtt: védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át számukra a nézőteret. A TáncPark rossz idő esetén sem marad el, esős napokon a Nagyterem várja a nyári programsorozatra érkező közönséget.

Időpont Előadás
 2021. július 14. szerda 20.30  Argentín Tangó Táncszínház Tangóvarázs
 2021. július 15. csütörtök 20.30  Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Tánc-Archívum Szatmár
 2021. július 16. péntek 20.30  Feledi János-Feledi Project Hat tánc
 2021. július 17. szombat 14.00  Muharay Népművészeti Szövetség Csalogató. Zenés, táncos népviselet bemutató
 2021. július 17. szombat 18.00  Muharay Népművészeti Szövetség Hazai tánckörkép
 2021. július 18. vasárnap 20.30  Varidance - Bartók Táncszínház Magyar TáncRAPszódia
 2021. július 19. hétfő 20.30  PR-Evolution Dance Company Esti koktél BEMUTATÓ
 2021. július 20. kedd 20.30  Duna Művészegyüttes Elmúlt időkből - Bartók&Folk
 2021. július 21. szerda 20.30  Sivasakti Kalánanda Táncszínház Tálamantra
 2021. július 22. csütörtök 20.30  FlamenCorazónArte Táncszínház Caminos

 

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)