Újabb világkupát nyert a Király, Czetl páros

Ausztriában, Villach-ban rendeztek világkupa versenyt az akrobatikus rock'n'roll párosoknak három korosztályban - junior, serdülő, felnőtt 'B' -, amelyen egy magyar aranyérem született és több magyar páros is döntőbe jutott.

A junior párosok 62 fős mezőnyében az idei Európa-bajnok Király Ádám és Czetl Fanni ott folytatta, ahol nyáron abbahagyta: ismét őket látták a legjobbnak a pontozók, újabb világkupa versenyt nyertek. A döntőben még két magyar páros táncolt: Czanik László és Dobay Dóra a 4., Baumgartner Dániel és Magyar Rebeka az 5. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni a 9., Gyömbér Péter és Sándor Fanni a 11. helyen végzett. A negyeddöntőben Balla Balázs és Andri Szabina a 14., Bodó Zsombor és Rabb Alexandra a 20. helyen zárt. Szoljár Bence és Lajti Renáta a 26., Ender Tamás és Finkenzeller Kitti a 43., Lénárt János és Takács Judit a 45., Tibold Márton és Tibold Eszter az 56. lett.

A serdülő párosoknál a 67 fős mezőnyben két magyar páros jutott be a döntőbe: Kovács Kornél és Korpás Petra a 4., Polyánki Benedek és Szőke Kitti az 5. helyet szerezte meg. Bíró Sebestyén és Nagy Kincső Laura a 25., Deák Hunor és Léber Hanna a 30., Szarvas Benjámin éa Papp Csenge a 31., Szoljár Zsombor Csaba és Dömötör Daniella Viktória a 33., Szabó Bálint és Holicza Ágnes a 36. helyen zárt.

A Felnőtt 'B' osztályú párosok 30 indulója között Horváth András és Farkas Viktória a 11. helyet szerezte meg az elődöntőben, míg Tramontini Péter és Cserveni Fanni a negyeddöntőben a 24. lett.

A Király Ádám, Czetl Fanni páros még egy kupát átvehetett az osztrák városban: a világranglistán is az első helyen végeztek az idén, az ezért járó serleget a WRRC elnöke adta át a két kiváló fiatal sportolónak.

király ádám czetl fanni

(Forrás: WRRC; Fotó: Rock and Magic SE Facebook)