Tíztánc Európa-bajnokság: 16. helyen zárt a Hegyes, Kis páros

Spanyolországban, Cambrils városában rendezték meg a Tíztánc Európa-bajnokságot, amelyen a többszörös tíztánc magyar bajnok Hegyes Bertalan, Kis Violetta páros képviselte Magyarországot. A kontinensviadalt eredetileg Ukrajnában, Ungváron rendezték volna meg, de az elmúlt hónapok ukrán belpolitikai eseményei miatt az esemény átkerült Spanyolországba.

28 ország képviseletében 28 páros lépett parkettre a kontinensviadalon, az első körből 24 duó jutott tovább a második fordulóba, az elődöntőbe, természetesen a továbbjutók között volt a tavalyi hazai Eb-n 12. helyezett Hegyes, Kis kettős is.

Hegyes Bertalan és Kis Violetta számára idén az elődöntő jelentette a végállomást az Európa-bajnokságon, a 16. helyen végeztek. 

Az Európa-bajnoki címet a finn Jaak Vainomaa, Taina Savikurki páros szerezte meg, a második helyen végzett - csakúgy mint tavaly Szombathelyen - a szlovén színeket képviselő Miha Vodicar, Nadiya Bychkova duó, míg a bronzérem az Ukrajnát képviselő Volodymyr Lyatov, Veronika Myshko kettősé lett.

Tíztánc Európa-bajnokság (28 induló):
1. Jaak Vainomaa, Taina Savikurki (Finnország)
2. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
3. Volodymyr Lyatov, Veronika Myshko (Ukrajna)
4. Victor Burchuladze, Katerina Kalish (Oroszország)
5. Konstantin Gorodilov, Dominika Bergmannova (Észtország)
6. Karlis Treijs, Anastasia Krivosheeva (Lettország)
...
16. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)

(Forrás: WDSF)