Táncosok mozgatták meg a tömeget a Hősök terén

A június 27-én rendezett Mozgás Éjszakájára idén is 20 ezren látogattak ki. A szervezők tájékoztatása szerint a résztvevők összesen mintegy 30 millió kalóriát égettek el, közel 25 ezer kilométert futottak le és 100 ezer kilométert kerékpároztak vasárnapra virradóra. Angyal András, Sárai Rita, Orosz József és Farantai Bence több táncossal együtt 5000 embernek vezényelt zumbát a Hősök terén, majd Angyal András belekóstolt a Magyar Szabadidősport Szövetség sátránál a nordic walkingba. 

angyal andárs, mozgás éjszakája

A Szombat Esti Lázból ismert FeverDance táncosa, aki a versenyeken Markovics Emesével lép parkettre, hamar ráérzett a nordic walking lényegére, és jó tanítványnak bizonyult. A Közösségben az Egészségért program nagykövetei - Ádám Krisztina, Kiss Andrea és Kormány László - is nyitottak voltak a mozgásforma iránt, amelyet a Magyar Szabadidősport Szövetség jóvoltából több százan próbálhattak ki.

A nordic walkingnak számos jótékony hatása van a szervezetre: javítja az állóképességet és a test oxigén ellátását, erősíti az izmokat, és oldja azok feszültségét, növeli a stressztűrő képességet is. A mozgásformát két nordic bottal végzik, amelyek a séta közben tehermentesítik a csípő- és térdízületeket, ugyanakkor a normál gyalogláshoz képest sokkal több izom végez munkát. Rendszeres nordic walkinggal (persze egészséges étrenddel kiegészítve) megelőzhetőek elsősorban a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, az öregkori cukorbetegség, az agyvérzés és a szívinfarktus.

(Forrás: sportime.hu; Fotó: Kádár Adrián)

Címkék: