Szőke Tisza: két érem a második napon

A Szegeden megrendezett Szőke Tisza nemzetközi táncverseny második versenynapján hat WDSF Open versenyszámban hirdettek győztest. A magyar táncosok ezen a napon egy ezüst és egy bronzérmet szereztek.

Az International Standard Open 19 fős mezőnyében a döntőbe két magyar páros jutott be, Rónyai Zoltán és Busa Dóra a 4., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Kővágó Dávid és Kertész Laura a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Panka Dániel és Panka Dorottya a 13. Veréb Dániel és Unger Fanni a 14., Várbíró Dániel és Nagy Zsófia a 15-16., Fábián Dávid László és Dodé Ingrid a 17-18., Hevesi Dániel és Vas Angelina a 19. helyen zárt.

A Rising Star Latin Open 26 fős mezőnyében két magyar páros jutott be a döntőbe, Gáspár Patrik és Szondi Fanni a 4., Bánáti Marcell és Szendrei Csilla a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Budai Attila és Kecsedi Rebeka a 8., Raul Szabolcs jános és Markó Margit Virág a 9., Lehoczki Zsolt és Balogh Rebeka a 11., Pölyhe Máté és Iszlatyi Kinga Annamária a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Kővágó Dávid és Kertész Laura a 13-14., Dajcs Triszten Sámuel és Fekete Krisztina a 15-16., Veréb Dániel és Unger Fanni a 17., Pilka Zoltán és Kiss Beatrix a 19., Fedelin Márk és Kaáli Anna, valamint Sütő Zalán és Gáspár Gréta a 20-22. helyen zárt. Fodor Bence és Fodor Luca a 24., Hevesi Dániel és Vas Angelina, valamint Práger Mátyás és Bednarik Bianka a 25-26- lett.

Az U21 Latin Openen 23 páros indult, Bánáti Barnabás és Loch Jázmin döntős volt, bronzérmet szereztek egy olasz és egy osztrák kettős mögött. A középdöntőben Antal Krisztián és Horváth Flóra Kamilla a 7., Lehoczki Zsolt és Balogh Rebeka a 8., Balázs Dominik és Balogh Zsófia a 10., Kovács Ádám és Faludi Eliza eszter a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Palásthy Nándor és Dienes Rozi, valamint Pilka Zoltán és Kiss Beatrix a 13-14., Fésűs Ákos és Kőmíves Lara a 15., Sütő Zalán és Gáspár Gréta a 16., Kökényesy Dominik és Molnár Petra a 17., Labancz Gábor és Susánszki Éva, valamint Fedelin Márk és Kaáli Anna a 19-20., Práger Mátyás és Bednarik Bianka a 22., Fodor Bence és Fodor Luca a 24. lett.

Az U21 Standard Openen a 12 fős mezőnyben Kovács Ádám és Faludi Eiza Eszter bejutott a döntőbe és ott az 5. helyet szerezték meg. Az elődöntőben Fésűs Ákos és Kőmíves Lara a 7., Várbíró Dániel és Nagy Zsófia a 9., Fábián Dávid László és Dodé Ingrid a 11-12. helyen végzett.

A Senior III. Standard Open 18 fős mezőnyében Kránicz József és Dobó Erika döntőbe jutott és ezüstérmet szerzett egy olasz duó mögött. Felméri István és Balázsi Edina a 18. helyen zárt az elődöntőben.

(Forrás: WDSF)