Szőke Tisza 2015: két érem az első napon

A Szőke Tisza nemzetközi táncverseny első versenynapján hét WDSF Open kategóriát rendeztek meg Szegeden, valamennyi döntőben volt magyar résztvevő. Párosaink két éremmel lettek gazdagabbak: a Junior II. Standard Openen Szalai Dénes és Balla Petra ezüst, míg a Senior II. Standard Openen Csiszár Ferenc és Debreceni Tünde bronzérmet szerzett.

Az International Latin Openen a 39 fős mezőnyben 18 magyar kettős indult. Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes érte el a legjobb eredményt, bejutottak a döntőbe és ott az 5. helyet szerezték meg. Két párosunk középdöntős volt: Suti András Zsolt és Deminger Corinna a 10-11., Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Horváth Kende Soma és Szatmári Dorottya a 17., Forgách György és Sipos Viktória a 19., Széles András és Meszlényi Viktória a 20., Bődi Dénes és Pap-Gyurits Diána a 21., Kurtyán Miklós és Tóth Katalin a 22., Király Márk és Lissák Laura a 23. helyen zárt. Antal Gergő és Hercsik Zsuzsanna a 26., Nagy Máté és Szőke Vivien a 28-29., Tóth Szilárd és Zsila Andrea a 30., Mészáros Máté László és Füle Krisztina a 32-33., Márki Norbert és Balogh Nikolett Evelin a 34-35., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra, valamint Popovics Richárd és Dénes Edina a 36-37., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin, valamint Szentjobbi Endre és Boros Luca a 38-39. lett.

A Junior II. Standard Openen a 21 fős mezőnyben 9 magyar páros volt. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és ott ezüstérmet szerzett egy cseh duó mögött. A középdöntőben Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 10., Rischák Balázs és Gálfi Petra a 11., Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 12. helyen végzett. Szabó Ákos és Czakó Rebeka Tímea a 14., Börcsök Balázs és Unger Fanni a 15., Iványi Alex Dávid és Peták Magdolna a 16., Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 19-20., Németh Bálint és Szabó Klaudia a 21. lett.

A Junior II. Latin Openen a 24 duó közül 11 a magyar színeket képviselte. Két párosuk jutott be a döntőbe: Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 4., Gál Krisztián és Pindur Cintia Réka az 5. helyet szerezte meg három cseh kettős mögött. A középdöntőben Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 8.,  Szabó Ákos és Czakó Rebeka Tímea a 10., Rischák Balázs ésh Gálfi Petra a 11. helyen végzett. Somoskői László és Pós Polett a 13., Németh Bálint és Szabó Klaudia a 15., Gáll Bence Gyula és Tóth Melitta a 16-17., Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna valamint Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 20-22., Börcsök Balázs és Unger Fanni a 23. helyen zárt.

A Junior I. Latin Openen a 20 fős mezőnyben 6 magyar kettős indult. Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Lehóczki Zsolt és Oláh Csillag a középdöntőben a 11. helyen végzett. Ludchen Levente és Horváth Petra Vanda a 16., Vaczlav Bercel Csaba és Kiss Luca a 17., Botos Zsolt Armand és Bernáth Odett a 18., Józsa Márk és Kovács Kíra a 19. lett.

A Junior I. Standard Openen a 17 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Józsa Márk és Kovács Kíra a 17. lett.

A Senior II. Standard Openen a 15 induló között három magyar kettős volt. Csiszár Ferenc és Debreczeni Tünde bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy olasz és egy cseh duó mögött. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 14., Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 15. helyen zárt.

A Rising Star Standard Open 18 fős mezőnyében 10 magyar páros volt. Balga Kristóf és Molnár Renáta bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. Tejeda Tamás és Nyitra Edina, Vékony Viktor és Loga Hajnalka Csilla, valamint Kovács István Zoltán és Bakó Barbara a 7-9., Szabó Gábor Ádám és Benkő Zsuzsanna a 10., Mészáros János és Bagóczki Ramóna a 11-12. helyen végzett. Pomaházi Tamás és Várnai Zsófia a 13., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin a 14., Paszternák Christopher és Magnucz Dóra a 15., Czuczi Patrik és Késmárki Vanessza a 16. lett.