Standard formációs vb: nem lesz címvédés Pécsen

Biztos, hogy nem lesz címvédés a pécsi WDSF Standard Formációs világbajnokságon, mert a világbajnoki aranyérmes német 1 TC Ludwigsburg nem tudta kvalifikálni magát a december 4-i világversenyre. A magyar színeket az Adria-Szigó KTSE és a Szilver TSE képviseli majd a világbajnokságon, amely hatalmas show-t ígér.

December 4-én Magyarországra figyel a táncos társadalom: miután Minszk visszalépett a Standard Formációs világbajnokság rendezésétől, Magyarország beadta a pályázatát a világbajnokság megrendezésére, és nyert. A szervezők a döntés óta gőzerővel dolgoznak az előkészületeken. Kialakult a végleges mezőny, és nagy meglepetésre nem található az indulók között a regnáló világbajnok 1 TC Ludwigsburg formációja. A német bajnokságban a vb-aranyérmes ugyanis csak harmadik lett, így a Braunschweiger TSC és a Schwarz-Gold Göttingen érkezik Pécsre Németországból.

"A világbajnokságon nagy hangsúlyt fektetünk a fénytechnikára, olyan látványelemek lesznek, amelyek még jobban kiemelik a produkciókat a parketten. Izgalmas versenyre számíthat mindenki, aki ellátogat Pécsre december 4-én. A vb-n kívül egy latin Grand Prix-t is rendezünk" - számolt be az előkészületekről Kapronczai Balázs, a szervező bizottság vezetője.

A világbajnokság programja:
13:00 Kapunyitás
14:00 WDSF Standard Táncok Formációs világbajnoksága - Elődöntő
16.00 Szünet
17.00 Ünnepélyes Megnyitó
17:30 WDSF Standard Táncok Formációs világbajnoksága - Középdöntő
19:20 Bemutató: Adria-Szigó KTSE
19:30 Latin Grand Prix Középdöntő (meghívásos, pénzdíjas verseny az ország legjobb párosaival)
19:50 Bemutató: Adria-Szigó KTSE
19.55 Szünet
20:45 Bemutató: Szupergirls - Akrobatikus Rock'n'Roll Felnőtt Lányformációs világbajnok 2016. 
20:55 Latin Grand Prix DÖNTŐ
21:15 Bemutató: Adria-Szigó TSE KTSE
21:20 Vivat Bacchus Énekegyüttes
21:30 WDSF Standard Táncok Formációs világbajnoksága - DÖNTŐ
22:30 Bemutató: Gála TE Latin formáció
22:40 Eredményhirdetés