Standard Európa-bajnokság: dán aranyérem

Moszkvában rendezték meg a Standard táncok Európa-bajnokságát, amelyen Magyarországot Hegyes Bertalan és Kis Violetta, valamint Budai Attila és Barna Lilla képviselte.

56 páros nevezett a kontinensviadalra, köztük van a címvédő, dán színeket képviselő Emanuel Valeri, Tania Kehlet páros, valamint a tavalyi ezüstérmes, német színekben induló Simone Segatori, Annette Sudol kettős is. (A világbajnokságon is ők álltak a dobogó felső két fokán.) Az oroszok egyik indulója a világbajnoki bronzérmes Dmitriy Zharkov, Olga Kulikova duó, és ott volt a mezőnyben a tíztánc világbajnok dán Björn Bitsch és Ashli Williamson is.

Az 56 indulóból az első kör és a redance után 37 páros folytathatta a küzdelmet a második körben, köztük volt a magyar bajnoki bronzérmes Hegyes Bertalan és Kis Violetta is. Budai Attila és Barna Lilla a redance után elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól, a 45. helyen végeztek.

Hegyes Bertalan és Kis Violetta a második körben fejezte be a szereplését, holtversenyben a tavalyi ifjúsági világbajnok román Vlad Pislariu, Eszter Pop és a horvát Szabó Viktor, Vanja Vujic párossal holtversenyben a 35-37. helyen végzett.

Az Európa-bajnoki címet ismét a dán Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős szerezte meg a német Simone Segatori, Annette Sudol és az orosz Dmitry Zharkov, Olga Kulikova duó előtt.

Standard Európa-bajnokság (56 induló):
1. Emanuel Valeri, Tania Kehlet (Dánia)
2. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország)
3. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
4. Nikolay Darin, Natalia Seredina (Moldova)
5. Francesco Galuppo, Debora Pacini (Olaszország)
6. Vaidotas Lacitis, Veronika Golodneva (Litvánia)
...
35-37. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)
45. Budai Attila, Barna Lilla (Magyarország)

Hegyes Bertalan és Kis Violetta Quickstep a 2. körben:

(Forrás: WDSF)