Spanyolországban lesz az utolsó Grand Slam-verseny

Az orosz főváros, Moszkva helyett Spanyolországban Platja d'Aro ad otthont az idei Grand Slam-sorozat utolsó fordulójának, miután az orosz szövetség lemondta a versenyt.

Október 14-én az orosz szövetség (RDSU) elnöke, Irina Petrova arról értesítette a nemzetközi szövetséget (WDSF), hogy nem rendezik meg a Grand Slam-sorozat ötödik állomását. A WDSF természetesen szerette volna "megmenteni" a versenyt, ezért azonnal munkához láttak. Közben újabb levél érkezett az orosz szövetségtől, amelyet az október 12-ei rendkívüli közgyűlésen elnöknek megválasztott Denis Kuznetsov írt alá, aki reményét fejezte ki az RDSU és a WDSF együttműködésére.

A két szervezet képviselői ezután megvizsgálták a lehetőségeket és tekintettel arra, hogy akrobatikus rock'n'roll és boogie-woogie világverseny is lesz október utolsó hétvégéjén Moszkvában, úgy döntöttek, hogy a Grand Slamet Spanyolországban rendezik meg. A spanyol szövetség már korábban nagylelkűen felajánlotta, hogy házigazdája lesz az eseménynek, így a standard táncosok október 29-én szombaton, a latin táncosok október 30-án vasárnap lépnek parkettre. Az orosz fővárosban tartandó több napos viadalon a Grand Slamen kívül minden más versenyszámot megrendeznek.

A Grand Slam versenyre továbbra is lehet nevezni.

(Forrás: WDSF)