Nagy sikere volt a szolnoki táncgálának

Nagy sikere volt a 2014. november 23-án megrendezett I. Szolnoki Nemzetközi Versenytánc Gálánakszolnoki Aba-Novák Kulturális Központ Színháztermében. 

A gála szervezője Püspöki Dávid nagy örömmel mesélte el, hogy teltház volt az először megrendezett gálán, amelyen elegáns környezetben léphettek a több mint 320 fős publikum elé a táncosok. Sőt több néző is lett volna, de a hely mérete ezt most nem tette lehetővé. A rendezvény háziasszonya a tévés műsorvezető Takács Nóra volt, a tánchoz a zenét a szolnoki Szimfonik Harsona Együttes szolgáltatta, az élőzene pedig még különlegesebbé tette az estét.

A parketten remek párosokat csodálhatott meg a közönség, többek között a hatszoros latin magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina kettőst, akik egy nappal korábban még Bulgáriában nyertek meg egy rangos nemzetközi latin versenyt. De egy másik fellépő, Süttő Roland és Tombácz Anikó is a burgaszi versenyről érkezett haza a gálára. Ausztria képviseletében Sebesi Hunor és Jaroslava Huber, Szerbia képviseletében pedig Erdélyi Szilárd és Juhász Zsófia párosát láthatták a parketten. Zsom Olivér és Vozár Boglárka, valamint Budai Attila és Barna Lilla az elegáns standard táncokkal bűvölte el a nézőket. Faluvégi András látványos emelőshow-ja is nagy sikert aratott, akárcsak a Szoldance TSE táncosai, akik keringővel és country-val léptek fel.

A rendezvény sikerét az is mutatja, hogy a végén a nézők autogramot kértek, közös fényképeket készítettek, a táncosok hosszú percekig nem jutottak be az öltözőbe. A gálát hagyományteremtő szándékkal hívák életre - mint megtudtuk Püspöki Dávidtól a szolnoki városvezetés tetszését is elnyerte az este - és a sikeres első rendezvény után biztosan lesz folytatás. 

Egy rumba a gáláról:

 

Címkék: