Műkorcsolya: Mikulás Kupa a Jégcsarnokban

2012. december 5-9. között rendezik meg az idén a Mikulás Kupát a budapesti Jégcsarnokban. Ezen a nemzetközi versenyen a legkisebbektől (2005-ben születettek is a jégre lépnek) a juniorokig egyéniben és jégtáncban mérhetik össze tudásukat a korcsolyázók. 

Szerdán a legkisebb lányok és fiúk kezdik meg a versenyzést reggel 9 órakor, és egészen szombat kora délutánig az egyéni versenyzőké lesz a jég, míg a jégtáncosok szombaton délután és vasárnap húznak korcsolyát. Az előzetes adatok alapján a junior jégtáncosok mezőnye lesz a legnépesebb, itt 32 nevezés érkezett, de a junior lányoknál és a 10-13 éves lányoknál (Advanced Novice kategória) is 31-31 versenyző adta le a nevezését. A korcsolyázók nagy része a szomszédos országokból érkezik Budapestre, de lesznek brit, litván, lett, bolgár, német, finn és jégtáncban orosz indulók is. Természetesen hazai versenyzőkből sem lesz hiány, a szárnyaikat bontogató tehetséges magyar lányok - többek között Tóth Ivett és Kántor Georgina - is ott lesz a Jégcsarnokban az előzetes nevezés alapján.

A program valamennyi versenynapon reggel 9 órakor kezdődik, várhatóan a pénteki nap lesz a leghosszabb, amikor éjféltájban jön le majd az utolsó versenyző a jégről.

(Forrás: MOKSZ)