Műkorcsolya: Európa-bajnokság Stockholmban

Svédországban, Stockholmban rendezik meg a Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot ezen a héten. Magyarországot jégtáncban a még junior korú Carolina Moscheni, Lukács Ádám jégtánc kettős és a nőknél a szintén junior korú Tóth Ivett képviseli.

Az első versenynapon a férfiak léptek először jégre, 30 versenyző mutatta be a rövidprogramját. A címvédő spanyol Javier Fernandez kapta a legmagasabb pontszámot, több mint 8 ponttal előzi meg az orosz Sergei Voronovot és a cseh Michal Brezinát. A férfiak a kűrt péntek este futják. A versenyen egyébként indult volna Forgó Kristóf is, de a múlt héten lábsérülést szenvedett, így ki kellett hagynia a kontinensviadalt. 

Szerdán este a jégtáncosok a rövidtáncot mutatták be, az idén a paso doble a kötelező tánc a rövidben. A Moscheni, Lukács párosnak jól sikerült a bemutatkozás az első felnőtt világversenyén, a 29 induló között a 16. helyet szerezték meg, így csütörtökön este bemutathatják a kűrjüket. Egy jó szabadprogrammal és egy kis szerencsével akár még előrébb is léphetnek 3-4 helyet. Az élen a francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős áll az orosz Elena Ilinykh, Ruslan Zhiganshin és a címvédő olasz Anna Cappellini, Luca Lanotte előtt, a három páros között kevesebb mint másfél pont a különbség.

Tóth Ivett csütörtökön délben nyolcadikként futja a rövidprogramját a 38 fős mezőnyben. Ahhoz, hogy szombaton bemutathassa a kűrjét a legjobb 24 között kell végeznie, az idei teljesítménye alapján ennek reális esélye van.

A televízióban az Eurosport 2 élőben közvetíti a verseny nagy részét, míg a Duna Tv-n csütörtök és péntek este, valamint szombat és vasárnap délután lesz közvetítés.

Jégtánc, állás a rövidtánc után:
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 71.06 
2. Elena Ilinykh, Ruslan Zhiganshin (Oroszország) 69.94
3. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 69.63
4. Alexandra Stepanova, Ivan Bukin (Oroszország) 64.95
5. Federica Testa, Lukas Csolley (Szlovákia) 62.91
6. Sara Hurtado, Adria Diaz (Spanyolország) 62.59
16. Carolina Moscheni, Lukács Ádám (Magyarország) 51.44

Férfiak, állás a rövidprogram után:
1. Javier Fernandez (Spanyolország) 89.24
2. Sergei Voronov (Oroszország) 81.06
3. Michal Brezina (Csehország) 80.86
4. Maxim Kovtun (Oroszország) 78.21
5. Peter Liebers (Németország) 75.48
6. Florent Amodio (Franciaország) 74.06