Műkorcsolya Eb: 13. helyen a magyarok a rövidtáncban

A Műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság harmadik, pénteki versenynapján a jégtáncosok is bemutatkoztak Moszkvában, a magyar páros remekül kezdett első világversenyen. A férfiak versenyében bajnokot avattak, a spanyol Javier Fernandez zsinórban a hatodik Európa-bajnoki címét nyerte.

A Jégtánc verseny 30 fős mezőnyében tizennegyedikként lépett jégre Anna Yanovskaya és Lukács Ádám a rövidtáncban. A magyar páros hiba nélkül futotta le a latin ritmusokra épülő rövidtáncát, eddigi legjobb pontszámukat közel négy ponttal megjavították és az 59.13 ponttal a 13. helyről várják a szombati kűrt. A párosnak ez az első világversenye együtt, még nincs egy éve, hogy együtt korcsolyáznak, így a teljesítményük elismerésre méltó. Ha a szombati kűrben ismét hibátlanul futnak, akkor még előrébb is léphetnek a rangsorban.
A rövidtánc után a francia Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron áll az élen közel hat ponttal az Alexandra Stepanova, Ivan Bukin kettős előtt, míg az olasz Anna Cappellini és Luca Lanotte a harmadik helyről várja a folytatást.

A Férfiak versenyében bajnokot avattak péntek este, a spanyol Javier Fernandez a rövidprogram után a kűrt is megnyerte, így kétség sem férhetett ahhoz, hogy zsinórban hatodik alkalommal a dobogó tetejére álljon az Európa-bajnokságon. Mögötte - 21,5 pontos különbséggel - az első kontinensviadalán szereplő 18 éves orosz Dmitri Aliev végzett a második helyen, míg a harmadik helyet a szintén orosz Mikhail Kolyada szerezte meg.

Jégtánc, állás a rövidtánc után (30 induló):
1. Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron (Franciaország) 81.29
2. Alexandra Stepanova, Ivan Bukin (Oroszország) 75.38
3. Anna Cappellini, Luca Lanotte (Olaszország) 74.76
4. Ekaterina Bobrova, Dmitri Soloviev (Oroszország) 74.43
5. Charlene Guignard, Marco Fabbri (Olaszország) 71.58
6. Penny Coomes, Nicholas Buckland (Nagy-Britannia) 69.45
...
13. Anna Yanovskaya, Lukács Ádám (Magyarország) 59.13

Férfiak, végeredmény (36):
1. Javier Fernandez (Spanyolország) 295.55
2. Dmitri Aliev (Oroszország) 274.06
3. Mikhail Kolyada (Oroszország) 258.90
4. Deniss Vasiljevs (Lettország) 243.52
5. Alexei Bychenko (Izrael) 238.44
6. Alexander Samarin (Oroszország) 229.81
...
33. Alexander Maszljanko (Magyarország)

Anna Yanovskaya és Lukács Ádám, rövidtánc:

 

(Forrás: ISU)