Műkorcsolya: 8. hely a szinkronkorcsolya világbajnokságon

Kanadában, Hamilton városában rendezték meg a Szinkronkorcsolya világbajnokságot, amelyen a Team Passion csapata képviselte Magyarországot és az eddigi legjobb világbajnoki eredményt érték el.

A Szinkronkorcsolya világbajnokság 23 fős mezőnyében - 19 országból - a Team Passion csapata a rövidprogramban és a kűrben is a 8. legmagasabb pontszámot kapta, ezzel összesítésben is a 8. helyet szerezték meg, ami a magyar szinkronkorcsolyázás eddigi legjobb világbajnoki helyezése.
A világbajnoki címet a kanadai Team Les Supremes szerezte meg - a rövidprogramban a 2., míg a kűrben az 1. helyen végeztek - a finn Team Marigold Ice Unity és a szintén finn, a rövidprogram után még vezető Team Helsinki Rockettes előtt.

Szinkronkorcsolya világbajnokság (23 induló):
1. Team Les Supremes (Kanada) 236.31
2. Team Marigold Ice Unity (Finnország) 228.72
3. Team Helsinki Rockettes (Finnország) 226.20
4. Team Nexxice (Kanada) 224.38
5. Team Haydenettes (Egyesült Államok) 212.99
6. Team Miami University (Egyesült Államok) 204.90
7. Team Berlin (Németország) 187.03
8. Team Passion (Magyarország) 182.21

A csapat tagjai: Afonyi Márta, Balog Eszter, Bubcsó Lorena, Laura El-Ghor, Farkas Rita, Fejes Emese, Glózik Emese, Greta Charlotte Hansen, Horváth Réka, Jászonyi Jara, Anna Karina Kaszal, Kiss Eszter, Koncz Noémi, Lidia Latincic, Márton Kata, Mezei Réka, Murányi Szilvia, Nagy Dóra, NAgy Réka, Nagy Zsófia, Németh Eszter, Rabb Csenge, Simko Lili, Sipos Cseperke, Szabó Klaudia, Szabó Lilla, Szanti Ágnes, Szilágyi Lili, Ujhelyi Eszter

team passion

(Forrás: ISU; Fotó: Facebook - TeamPassion)