MESH és BREATHE! - bemutató a Trafóban

Egy csapat, két külön mű, három koreográfus. A Duda Éva Társulat/Movein Mission estjén először a spanyol alkotópáros, Maria Campos és Guy Nader munkája, míg a második részben Duda Éva legújabb darabja lesz látható a Trafóban.

A Duda Éva vezette Movein Mission társulat nagyot dob nemzetközi vonalon: az előadók nemcsak a társulatvezető legújabb koreográfiájában, a BREATHE!-ben táncolnak Nils Frahm zenéjére, de egy spanyol és libanoni alkotópáros, Maria Campos és Guy Nader közös munkájában, a MESH-ben is fellépnek. Az előadásokban nemcsak az a közös, hogy minden fellépő a Movein Mission tagja, de közös a tánc 200%-os kiaknázása is.

A két produkciót közös esten mutatja be a Trafó 2016. április 1-jén és 2-án, a második estére pedig közönségtalálkozó is lesz az alkotókkal.

duda éva társulat

MESH
Öt táncos a térben: egymásba épülő rendszerekként illeszkednek és összeolvadnak, mint folytonos együttműködésben és kapcsolódásban áramló, utat kereső részecskék. Találkozások és kölcsönhatások mentén szüntelenül felépülő és széthulló élő organizmussá állnak össze.
A rendkívül pontos és koncentrált mozgás feszültséget és precizitást szül, megteremti a tudatosság és fennmaradás terét. A fegyelmezett, kiszámított utazás a figyelmünket a tér- és időérzékelésre irányítja, az itt és most megtapasztalására hív.

Előadók/alkotók: Csuzi Márton/Darabont Áron, Egyed Bea, Rusu Andor, Simkó Beatrix, Várnagy Kristóf
Zene: Miguel Marin
Fény: Kovácsovics Dávid
Jelmeztervező: Fazekas Endre
Hang: Sáfrány Áron
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Koncepció, Koreográfia: Guy Nader, Maria Campos

BREATHE!
Az együttes-vezető legújabb munkája, melyben a szabadság iránti vágy, a korlátok elkerülése és önmagunk felfedése a cél. A saját és fiktív élményekből kreált mű a szabad légzést és létezést hirdeti, egy körülöttük összeomlani látszó világban.

Előadók/alkotók: Csuzi Márton/Varga Csaba, Egyed Bea, Rusu Andor, Újvári Milán, Raubinek Lili
Zene: Nils Frahm, Kunert Péter
Fény: Kovácsovics Dávid
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Hang: Sáfrány Áron
Színpad és alpintechnika: Zoltai György
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara
Tér, Koreográfia, Rendezés: Duda Éva

A bemutató időpontja: 2016. április 1. 20 óra

A bemutató helyszíne: Trafó - Budapest, IX. kerület, Liliom u. 41.

(Forrás: Duda Éva Társulat, Trafó, Fotó: Dömölky Dániel)