Megkezdődött a 2012-es Blackpool

2012. május 24-én elkezdődött a világ legnagyobb tradícióival rendelkező táncversenye, a Blackpool táncfesztivál. A hagyományoknak megfelelően az idén is többszáz pár indul az egyes kategóriákban, így egy-egy versenyszám kettősei több napon is parkettre lépnek. És természetesen az idei táncfesztiválon is ott lesznek az amatőrök és a profik és lesz Rising Star verseny, valamint a 21 év alattiak is külön mérettethetik meg magukat az ellenfelekkel.

A verseny az amatőr Latin és a Standard Rising Star kategóriával kezdődött, latinban három magyar páros is ott van a második körben a legjobb 266 duó között: Lehoczky György és Czina Boglárka, Csortos Norbert és Belkovics Veronika, valamint Bódi Ferenc és Gyurits Diána

A Lehoczky, Czina és a Bódi, Gyurits kettős ott van a harmadik körben is a legjobb 167 páros között, míg a Csortos, Belkovics duó számára befejeződött ez a verseny.

A profi Latin Rising Star versenyen a Markó Róbert, Mara Gattanella páros képviselte a magyar színeket, a kettős a második körben, a legjobb 156 között fejezte be a versenyt, nem kerültek be a harmadik körbe a legjobb 103 duó közé.

(Forrás: DancesportInfo.net)