Még négy nap a Kistelek Openig

kistelek open

Fontos hétvége előtt áll a hazai versenytánc, hiszen szombaton rendezik meg Kisteleken a Junior Latin Világbajnokságot. Ebben az évben ez a második kiemelt verseny itthon, júniusban a Savaria táncfesztiválon a felnőttek Latin Európa-kupa versenyét rendezték meg Szombathelyen. A Pro-Art Táncstúdió és Kistelek életében is fontos ez a hétvége, hiszen ilyen nagy verseny még nem volt a csongrádi kisvárosban és több ezer kilométerre eljuthat a verseny híre.

Korábban már írtunk arról, hogy Magyarországot mely két páros fogja képviselni és megmutattuk hogyan táncoltak tavaly a legjobbak ebben a korosztályban. Arról azonban még kevés szó esett, hogy a junioroktól a felnőttekig minden korosztály számára rendeznek Open versenyt latin és standard táncokban is, a seniorok pedig standard táncokban mutathatják meg magukat a II. és a III. korcsoportban.

Néhány nappal a verseny előtt igen szép számú nevezés gyűlt össze minden kategóriában, a WDSF International Latin Openre eddig 106 páros jelentkezett be, a WDSF International Standard Openre 66, a legkisebb mezőny eddig a Junior I-II. Standard Opené, itt 25 duó szerepel a listán. A korábbi évekből kiindulva azért lehet arra számítani, hogy néhány kettős mégsem indul el, de mindenképpen az utóbbi évek egyik legnagyobb versenyére van kilátás. A hazai közönség minden versenyszámban szurkolhat majd magyar párosnak, remélhetőleg közülük többen is eljutnak majd a döntőig.

A Kistelek Openen nem maradhat el természetesen a show sem, és a verseny rangjához méltó lesz a fellépő páros is: az egyetlen magyar világbajnokot, Törökgyörgy Melindát és jelenlegi partnerét, Andrej Skufcát láthatja a publikum a kisteleki parketten. Az már most biztosan kijelenthető, hogy a profi világbajnoki döntős duó felejthetetlen percekkel fogja gazdagítani a sportcsarnokban jelenlévőket.

A Kistelek Open szombati és vasárnapi versenynapján is 9 órakor kezdődik a program, amely várhatóan este fél 12-ig tart.

A verseny hivatalos honlapja az időrenddel és a nevezettek listájával : www.kistelekopen.com