Madrid Open: egy latin arany, egy standard bronz

Január második hétvégéjén Madridban rendeztek háromnapos WDSF Open versenyt, amelyen magyar párosok is indultak. Az első jó magyar eredmény már pénteken megszületett, de nem kellett sokat várnunk az első magyar érmekre és győzelemre sem: vasárnap előbb A Neagu, Elek kettős szerzett standard táncokban egy bronzérmet az ifik között, majd a nap zárásaként a Silvestri, Váradi páros állhatott fel a dobogó tetejére a latin versenyben.

A Latin World Open 69 indulója között két magyar páros volt. Andrea Silvestri és Váradi Martina a döntőig menetelt és ott is őket látták legjobbnak a pontozók, így az idei első versenyükről rögtön aranyéremmel térhetnek haza. Petar Marjanovic és Kuti Kamilla az 52. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 23 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és a páros bronzérmet szerzett egy litván és egy észt kettős mögött.

Szombat:
A Standard World Openen 55 páros indult, Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a második fordulóig, a legjobb 36-ig jutott, a 32. helyet szerezték meg,

Az Ifjúsági Latin Openen a 39 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a 13 fős középdöntőbe és a 12. helyen végeztek.

Pénteken a Tíztánc Openen a 20 fős mezőnyben Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a középdöntőről éppen lemaradva a 13. helyen végzett.

(Forrás: WDSF)