Középmezőnyben a Standard Európa-bajnokságon

Dániában, Koppenhágában rendezték meg a Standard táncok Európa-bajnokságát, amelyen a magyar bajnok Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta, valamint a magyar bajnoki bronzérmes Bencze István és Prozlik Anna képviselte Magyarországot.

A Standard Európa-bajnokság 61 fős mezőnyében Fodor, Vaszi duó az első fordulóból egyenes ágon jutott be a legjobb 48 közé, míg a Bencze, Prozlik kettős a redance során harcolta ki a továbbjutást. A második kör mindkét magyar párosnak a végállomást jelentette a kontinensviadalon: a két hete magyar bajnoki címet szerző Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta a 33-35. helyen végzett holtversenyben egy horvát és egy izraeli kettőssel, míg a magyar bajnokságon harmadik helyen végző Bencze István és Prozlik Anna a 40. helyen zárt.

A kontinensviadal döntőjébe a két orosz, a két litván egy olasz és egy orosz kettős jutott be. Az Európa-bajnoki címet az orosz Dmitry Zharkov és Olga Kulikova szerezte meg a litván Evaldas Sodeika és Ieva Zukauskaite, valamint az olasz Francesco Galuppo és Debora Pacini előtt.

Standard táncok Európa-bajnoksága (61 induló):
1. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
2. Evaldas Sodeika, Ieva Zukauskaite (Litvánia)
3. Francesco Galuppo, Debora Pacini (Olaszország)
4. Vaidotas Lacitis, Veronika Golodneva (Litvánia)
5. Alexey Glukhov, Anastasia Glazunova (Oroszország)
6. Anton Skuratov, Alena Uehlin (Németország)
...
33-35. Fodor Norbert Csanád, Vaszi Réka Beáta (Magyarország)
40. Bencze István, Prozlik Anna (Magyarország)

(Forrás: WDSF)