Két magyar érem a grazi WDSF Openen

Ausztriában, Grazban rendeztek WDSF Opent a hétvégén, a szombati versenynapon három, míg vasárnap öt magyar páros lépett parkettre. A szombati két döntős helyezés után vasárnap egy arany és egy ezüstérmet szereztek a táncosaink.

A szombati Latin International Open 30 fős mezőnyében Horváth Kende Soma és Szatmári Dorottya a középdöntőről éppen lemaradva a 13. helyen végzett az elődöntőben. Két magyar vonatkozású eredményről is beszámolhatunk: az osztrák színekben versenyző Jüttner András és Renata Smidova a 7-8., a szerb színekben induló Erdélyi Szilárd és Juhász Zsófia a 14. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 13 induló között két magyar páros volt, mindketten bejutottak a döntőbe: Farkas Gellért és Horváth Zsófia a 4., Csorba Máté és Haddad Sabrina a 6. helyet szerezte meg.

Vasárnap a Standard International Openen a 20 fős mezőnyben három magyar duó indult, közülük ketten bejutottak a középdöntőbe. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg, míg az ifik között ezüstérmes Sorin Neagu és Elek Réka egy osztrák duóval holtversenyben a 8-9. helyen végzett. Horváth Kende Soma és Szatmári Dorottya a 16. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen 8 páros indult, Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy szlovén kettős mögött.

A Senior II. Latin Openen a 20 fős mezőnyben két magyar páros indult. Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és ott a legjobbnak bizonyult, aranyérmet szereztek. Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a középdöntőig jutott, ők a 10. helyen végeztek.

A versenyen Sándor Zoltán pontozott.