Kassa Open: érmek a magyar fiataloktól

Szlovákiában, Kassán rendeztek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen számos magyar kettős - főleg fiatalok - indult el. Szombaton két párosunk bronzérmet szerzett, és még két döntős helyezés is jutott a táncosainknak. Vasárnapra is két érem jutott az Open versenyeken: egy arany és egy bronz.

Az Ifjúsági Latin Openen a 34 fős mezőnyben az ifjúsági latin magyar bajnok Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott a döntőbe és a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Két párosunk elődöntős volt: Sorin Neagu és Elek Réka a középdöntőről egy hellyel lemaradva a 13. helyen zárt, Farkas Gellért és Lissák Laura a 20. helyen végzett. A negyedik magyar duó Gáspár Patrik és Hercsik Zsuzsanna 26. lett.

A Junior II. Standard Open 17 indulója között az ifikhez hasonlóan négy páros képviselte a magyar színeket, ketten döntőbe jutottak. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bronzérmet szerzett, Nagy Márk és Vörös Liza az 5. helyen zárt. Szabó Noel és Mátyus Maja középdöntős volt, ők a 8. helyen végeztek, míg Vígh Roland és Fügedi Laura 13. lett.

A Junior II. Latin Openen a 23 fős mezőnyben Nagy Márk és Vörös Liza jutott döntőbe és a 6. helyet szerezték meg. Szabó Noel és Mátyus Maja, valamint Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a döntőről éppen csak lemaradva a 7-9. helyen végzett. Szabó Ábel Zsombor és Fazekas Fanni is középdöntős volt, ők a 11. helyen zártak. Vígh Roland és Fügedi Laura ebben a versenyben is 13. lett.

Az International Latin Openen 49 páros indult, öt magyar duó volt a mezőnyben.  Tóth Bence és Karcagi Laura a 29., Kurtyán Miklós és Tóth Katalin a 31., Tímár Attila és Szalontai Kata a 34-35., Szánthó Péter és Juhász Szilvia a 40., Lóczi Gergely és Koncz Lili a 46. lett.

A Senior I. Standard Openen a 15 fős mezőnyben Dr. Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 14. helyen zárt.

Vasárnapi eredmények:
Az Ifjúsági Standard Openen a 26 fős mezőnyben az ifjúsági standard magyar bajnok Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett. Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia elődöntős volt, ők a 18. helyen végeztek, míg Horváth Gergely és Németh Laura 25. lett.

A Junior I. Standard Openen a korosztály magyar bajnoka, Rischák Balázs és Dajka Csenge a dobogó tetejére állhatott fel a 14 párost számláló mezőnyben. A Junior I. Latin Openen a duó középdöntős volt, a 15 induló között a 8. helyen zártak.

Az International Standard Openen az 51 fős mezőnyben négy magyar páros volt: Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia a 30., Vékony Viktor és Loga Hajnalka a 32., Vígh András és Hornyák Zsófia a 34., Plósz Bence és Fejes Dalma a 44-46. lett.

A Senior III. Standard Openen 11 páros vett részt, Králik János és Králik Jánosné a 11. helyen végzett.