K-Arcok: InSoundOut és LILITH

2017. április 28-án folytatódik a Közép-Európa Táncszínház K-Arcok című sorozata, melynek keretében meghívott koreográfusok készítenek szólóprodukciókat a társulat táncművészeivel. A most kiválasztott két előadó, Jakab Zsanett és Mádi László a Tánc Világnapja előestéjén látható a Bethlen Téri Színházban.

A KET K-Arcok című sorozata kivételes szakmai kezdeményezés, mely egy sikeres első évadot tudhat maga mögött. Támogatottságát a felkért koreográfusok hazai és nemzetközi elismertsége mellett a Veszprémi Tánc Fesztiválja előadói díja is igazolja. A sorozat célja, hogy leképezze a hazai kortárstánc esszenciáját olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor és Kun Attila, vagy az idei évadra felkért Molnár Csaba és Mészáros Máté.

Mádi László, a Miskolci Nemzeti Színház Szemere Bertalan Tánctagozatának elvégzése után a Budapest Kortárstánc Főiskola növendéke volt, majd a MU terminál programban vett részt, vendégként dolgozott a Gergye Krisztián Társulatban és Gangaray Dance Companyban is. Mészáros Mátéval készített szólója is a táncművész-lét határterületeit, zenei kapcsolódásait kutatja.

Mészáros Máté a Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, majd külföldre ment, ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. 6 évig volt a belga fizikai színház, az Ultima Vez társulatának tagja, jelenleg szabadúszó alkotóként és meghívott koreográfusként dolgozik. 

Jakab Zsanett, Martfűn Szent-Ivány Kinga, a KET korábbi szólistája tanítványaként kezdte pályafutását. A Magyar Táncművészeti Főiskola néptánc, majd modern szakán végzett, 2013 óta tagja a Közép-Európa Táncszínház társulatának. Alkotótársa Molnár Csaba, akivel a LILITH című előadásban a női jelenlét különböző rétegeit kutatják.

Molnár Csaba táncművész, koreográfus a Budapest Táncművészeti Szakközépiskolában és a Brüsszeli P.A.R.T.S.-ban tanult. Dolgozott az olasz Compagnia Virgilio Sieni táncegyüttessel és a Hodworks-szel. Négy olyan darabban is szerepelt alkotóként, ami megnyerte az évente kiosztott legjobb táncelőadásnak és koreográfusnak járó Lábán Rudolf-díjat. Bloom!: City (2011), Hodworks: Basse Danse (2012), Dányi–Molnár–Vadas: Nyúzzatok Meg (2014), Hodworks: Pirkad (2014). Munkáiban a legnagyobb természetességgel egyeztet össze bármiféle kifejezési eszközt.

InSoundOut
Előadó: Mádi László
Díszlet: Mészáros Máté
Fény: Fogarasi Zoltán
Szakmai konzultáns: Mikó Dávid
Koreográfus: Mészáros Máté

LILITH
Előadó: Jakab Zsanett
Látvány: Molnár Csaba
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Molnár Csaba

Az előadás időpontja: 2017. április 28. 19 óra

Az előadás helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen G. tér 3.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)