Junior Latin világbajnokság Kisteleken

Az idei Kistelek Open kiemelt versenye a Junior Latin világbajnokság, amelyet a kétnapos esemény első napján rendeznek meg. A szombat délutáni és esti programban a világbajnokság és a Standard International Open küzdelmeit láthatja a közönség. Az esemény rangjához illő a műsorvezetés: Várhegyiné Nagy Rózsa társa Andrej Skufca, - Törökgyörgy Melinda latin világbajnokunk jelenlegi táncpartnere - korábbi (2001) latin világbajnok. 

A Junior Latin világbajnokságra 35 ország 66 párosa érkezett meg, míg a Standard Openen 14 ország 46 párosa lépett parkettre az első körben. A junioroknál az első körből 36 páros jut tovább egyenesen a következő fordulóba, míg a redance 30 kettőse közül 12 fogja kvalifikálni magát a további küzdelmekre.

Hatházi Ádám és Nika Stefanic (alsó kép) a világbajnoki selejtezőből egyenesen bekerült a legjobb 48-ba, míg a Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna (felső kép) duónak a redance-ben kellett bizonyítania, hogy ott a helye a folytatásban. Egy hajszálon múlott, hogy a tehetséges fiatal kettős nem jutott tovább, az 50. helyen végeztek, a 2. fordulóban 49 pár folytathatja az esti programban a táncot. A Pellei, Hercsik kettős minden dícséretet megérdemel, nagyon jól táncoltak a tőlük idősebbek között és szinte biztosra vehető, hogy sok örömet fognak szerezni a szurkolóiknak a jövőben.

hatházi ádám, nika stefanic

A Standard International Open elődöntőjében négy magyar páros lesz érdekelt: Szepesi József és Farkas Bettina, Zsom Olivér és Vozár Boglárka, Balogh Csongor és Szabó Anita, valamint Zsigovics István és Katona Zsuzsanna. Utóbbi kettős a redance-ből jutott be a legjobb 23 közé.

A verseny 19 órakor az ünnepélyes megnyitóval folytatódott, majd egy látványos break bemutató után ismét a junioroké volt a parkett. A még versenyben lévő magyar páros, Hatházi Ádám és Nika Stefanic továbbjutott ebből a körből is, ott van az elődöntőben a legjobb 26 páros között. 

A Standard International Openen Szepesi József és Farkas Bettina, valamint Zsom Olivér és Vozár Boglárka sikerrel vette az elődöntőt és ott vannak a középdöntőben, a legjobb 12-ben. Balogh Csongor és Szabó Anita a 14., Zsigovics István és Katona Zsuzsanna a 17. helyet szerezte meg.

Hatházi Ádám és Nika Stefanic számára az elődöntő jelentette a végállomást, a páros nem jutot be a legjobb 13 közé, a 15. helyen végeztek a Junior Latin világbajnokságon.

Van kiért izgulni késő este is, a Standard International Openen Szepesi József és Farkas Bettina bejutott a döntőbe, míg Zsom Olivér és Vozár Boglárka éppen csak lemaradt a fináléról, a 7. helyen végeztek. Utóbbi páros egyébként a versenyszervező csapat tagja, így szinte "beestek a parkettre", nem nagyon volt idejük készülni, ráhangolódni a versenyre, így maximálisan megérdemlik a dícséretet az eredményükért. A magyar bajnoki ezüstérmes Szepesi, Farkas kettőst a döntőben a bírók a 6. helyre pontozták, a győzelmet egy román duó szerezte meg.

szepesi józsef, farkas bettina

A világbajnokság estéjének fényét egy nagyszerű show emelte: Törökgyörgy Melinda és Andrej Skufca lépett a parkettre és kápráztatta el a nézőket a táncával.

andrej skufca, törökgyörgy melinda

A junior világbajnokság döntőjébe két-két orosz és lengyel, valamint egy ukrán és egy olasz páros jutott be. A nemzetközi erőviszonyokat ismerve nem meglepő, hogy mindkét orosz kettős a dobogón végzett, az arany és a bronzérmet szerezték meg, míg az ezüstérem az ukrán duónak jutott.

Junior Latin világbajnokság (66 induló):
1. Vyacheslav Samokhin, Alina Karapetyan (Oroszország)
2. Yaroslav Brovarskyy, Yelyzaveta Gyzhko (Ukrajna)
3. Vladislav Kolesnikov, Anna Isakovich (Oroszország)
4. Luigi Battaglia, Emilia Paolicelli (Olaszország)
5. Mateusz Brzozowski, Justyna Mozdzonek (Lengyelország)
6. Dawid Podgajny, Oliwia Popek (Lengyelország)
...
15. Hatházi Ádám, Nika Stefanic (Magyarország)
50. Pellei Mihály, Hercsik Zsuzsanna (Magyarország)

Standard International Open (45):
1. Erasmo Caccavale, Giovanna Caccavale (Olaszország)
2. Dariusz Mycka, Luiza Piotrowska (Lengyelország)
3. Alessandro D'amora, Maria Gorelik (Olaszország)
4. Michal Drha, Klara Zamecnikova (Csehország)
5. Oleksii Guzyr, Rikako Ota (Japán)
6. Szepesi József, Farkas Bettina (Magyarország)
...
7. Zsom Olivér, Vozár Boglárka (Magyarország)
14. Balogh Csongor, Szabó Anita (Magyarország)
17. Zsigovics István, Katona Zsuzsanna (Magyarország)
26. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia (Magyarország)
28. Balázs Zsombor, Youssef Adelina (Magyarország)
29. Szabó Gábor, Bense Krisztina (Magyarország)
29. Tábori Ármin, István Vivien (Magyarország)
29. Vígh András, Szinyei Edina (Magyarország)