Jubileumi Akrobatikus Rock’n’Roll Bajnokság Pécsen

2013. november 30-án rendezi meg a Fordan Sportegyesület Pécsen az I. Berns - Swarovski Elements Kupa Akrobatikus Rock ’n’ Roll Jubileumi Magyar Bajnokságot.

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli a Pécsi Fordan Sportegyesület, Papp Viktor, a klub alapítója pedig 30 esztendeje kezdett el foglalkozni Pécsen az akrobatikus rock ’n’ roll sporttal. Tavaly az egyesület által rendezett bajnokság elnyerte az "Az Év Táncversenye" címet. Idén is közös bajnoksága lesz a felnőtt párosoknak és az utánpótlás korosztályú leányformációknak.

A rangos eseményre 21 hazai klub 560 táncosa küldte el nevezését. 40 felnőtt páros versenyző és 520 leányformációs táncos fog versengeni a kategóriánkénti bajnoki címekért. A rendező Pécsi Fordan Sportegyesület 4 leánycsapattal és egy párossal fog versenyezni. A Magyar Bajnokság kiemelt díjazású lesz, a dobogósok Swarovski kristállyal kirakott serleget és érmet kapnak, a 4-7. helyezett formációk serleget, míg a párosok ajándékot vehetnek át az eredményhirdetésnél. De különleges serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, valamint a nézők által legszimpatikusabbnak vélt páros, vagy formáció is.

Délelőtt 9 órakor lesz a kapunyitás, a selejtezők 11 órakor kezdődnek. 17.00 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a döntő, 6 versenykategória legjobbjai mérik össze tudásukat. A Fordan Táncklub egy különleges produkcióval nyitja meg az estét, amelyet a csapatok bevonulása és az ünnepi köszöntő követ. Az esti döntők alatt a nézők között több, mint 200 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

(Forrás: Papp Viktor - Fordan SE)