International Champoinship 2013: magyar győzelem

2013. október 1-jén és 2-án rendezték meg Brentwoodban és Londonban az International Championships-et, amelyen szép magyar siker is született.

A Senior Standard kategóriában a 40 induló közül a Balogh Csongor, Szabó Anita párost látták a legjobbnak a pontozók. A magyar bajnokságon és a standard ranglistákon a kettős a döntőig vagy a középdöntőig jutott az utóbbi években. Valószínűleg sokak számára meglepő, hogy a senior kategóriában indultak, de koruk alapján már van erre lehetőségük. Az első helyük mindenképpen elismerésre méltó és reméljük a jövőben is beszámolhatunk majd a sikereikről.

A Profi Latin Rising Star versenyben Markó Róbert és Mara Gattanella a 33. helyen végzett a 71 induló közül.

Az Amatőr Latin kategóriában Andrea Silvestri és Váradi Martina a harmadik körig, a legjobb 83-ig jutott.

Az Amatőr Standard kategóriában László Csaba és Páli Viktória az elődöntőig jutott, a 27. helyet szerezték meg.

A 21 éven aluliak Latin versenyében a kanadai színekben induló korábbi junior latin magyar bajnok Hatházi Ádám és Morgana Lakatos-Hayward a 44. helyen végezett.

A Profi Latin mezőnyben két nem magyar színekben induló, de magyar érdekeltségű páros volt: Andrej Skufca és Törökgyörgy Melinda, valamint Benedetto Capraro és Tóth Orsolya. A Capraro, Tóth duó a legjobb 79-ben fejezte be a versenyt. A Skufca, Törökgyörgy kettős a 4. helyen végzett.

(Forrás: DancesportInfo.net)