International Championship - magyar győzelemmel

Az International Championship a Blackpool és a UK Open mellett a harmadik jelentős angliai verseny. Idén a szegedi Forma TSE néhány párosa lép parkettre ezen a versenyen.

A csütörtökön megrendezett Senior Standard versenyen a Balogh Csongor, Szabó Anita páros látták a legjobbnak a pontozók, így megvédték a tavaly megszerzett elsőségüket. Az idei senior standard magyar bajnok kettős egy évvel ezelőtt az International Championshipen indult először a seniorok között, az elmúlt egy évben valamennyi versenyükön döntőbe jutottak és mindössze a világbajnokságon nem állhattak fel a dobogóra. Reméljük ez a nagyszerű sorozat tovább folytatódik és jövőre már a világbajnokság sem "lóg ki" a sorból, persze mint mindig ez a pontozókon is múlik majd...

A csütörtöki Junior Standard versenyben Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta,  valamint Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra is a második körben a legjobb 62 között fejezte be a versenyt.

A szerdai Junior Latin versenyben két magyar páros indult: Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta a második körben a legjobb 62 között fejezte be a versenyt, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra az első fordulóban búcsúzott.

Egy részben magyar vonatkozású eredmény: a korábbi junior latin magyar bajnok Hatházi Ádám - aki egy ideje már kanadai színekben versenyzik - Morgana Lakatos-Haywarddal az oldalán megnyerte az U21 Latin versenyt.

forma tse international championship

(Forrás: DancesportInfo; Fotó: Facebook - Szalai Dénes & Balla Petra oldala)