IKF 2020 - nyílt pályázat

A Közép-Európa Táncszínház a sikeres bemutatkozások tapasztalatai nyomán immár XVII. alkalommal írja ki Ifjú Koreográfusok Fóruma tehetségprogram néven nyílt pályázatát.

2013-ban új stratégia kidolgozására vállalkozott a KET, hogy új alapokra helyezze a legfiatalabb alkotókkal való együttműködést, és új távlatokat nyisson a velük való munkának. Az útjára indított tehetségprogram visszaigazolta a kezdeményezésük szükségességét, eddig ugyanis tizenhét fiatal koreográfus mutatkozhatott be (Jobbágy Bernadett, Újvári Milán, Pálfi Gabriella, Grecsó Zoltán, Ujszászi Dorottya, Varga Kinga, Gyulai Júlia, Halász Gábor, Szamosi Judit, Kiss Anikó, Simkó Beatrix, Túri Lajos Péter, Samu Kristóf, Szarvas Krisztina, Mikó Dávid, Cserepes Gyula, Eva Urbanova), akik közül többen felkérést kaptak, hogy készítsenek önálló műveket a KET számára. Simkó Beatrix demonstrációját 2017-ben Lábán Rudolf-díjra jelölték.

A 2019-es évtől kezdődően immár két nyertes kap lehetőséget egy este folyamán a Sissi Őszi Tánchét keretein belül, hogy az adott kereteken belül alkotómunkát folytathasson: rendelkezésére bocsátják a KET társulatát és próbatermet biztosítanak, ahol egy héten keresztül dolgozhatnak együtt a táncművészekkel szakmai mentorálás mellett, miközben rendelkezésére áll a színház technikája és technikusa. Mindezek segítségével a hét végén az elkészült munkából nyilvános demonstrációt tartanak, amelyről képes dokumentáció készül, ami a fiatal alkotóknak későbbi pályázatai során referenciaként szolgálhat. Ezen kívül, az egy hetes próbafolyamat előtt további lehetőséget biztosítanak a demonstráció előkészületeihez a táncosoknak tartható tréningekkel, amely során az előadók megismerkedhetnek a fiatal koreográfusok saját mozgásvilágával, miközben az alkotók is megismerhetik a program táncművészeit.

A demonstráció helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3.

A demonstráció időpontja: 2020. november 14.

Beadási határidő: 2019. december 15.

A pályázatokat az info@cedt.hu e-mail címre várják.

A pályázat és csatolandó dokumentumok listája:
- szinopszis
- szereplők létszáma
- szakmai önéletrajz
- eddigi referenciák táncosként (és alkotóként, ha van) – Youtube vagy Vimeo link
- két ismert művész ajánlása

Az eredmény kihirdetését megelőzi a pályamunka és a megvalósítás tervének prezentációja.

(Forrás: Közép Európa Táncszínház)