III. Ernszt Fashion Dance Magyar Kupa Pécsen

2017. május 13-án 11 órától rendezi meg a Fordan Táncklub a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban a III. Ernszt Fashion Dance Magyar Kupa, Minősítő verseny és csapatbajnokságot. Az előzetes nevezések szerint közel 500 táncos versenyez majd szombaton.

Az első versenykategória 11 órától a Fordanos Csapatbajnokság. A versenyforma lényege, hogy egy Fordanos csapatban szerepel egy 6 fős rock ’n’ roll, egy 6 fős fashion dance formáció, valamint egy fashion dance duó. Az edzők 8 csapatot hoztak létre, a küzdelmek "KO rendszerben", egyenes kiesésben folynak a végső győzelemig. A Rock ’n’ Roll és Fashion Dance táncosok minősítő versenyén a 26 rock ’n’ roll formáció és páros és a 23 fashion dance csapat az arany, ezüst és bronz minősítésekért fog táncolni. A versenynap második felében lesz a Fashion Dance Magyar Kupa, amelyet duóknak, és csapatoknak egyaránt megrendeznek. Igazi csemege lesz a pénzdíjas Free Style kategória, amelyben a műfaj legszínvonalasabb versenyszámait lehet majd látni.
A nap elején tart bemutatót az Elysium Európa-bajnok női rock ’n’ roll formáció, látható lesz Poór András és Görbe Anita válogatott páros versenyprogramja, valamint megismerkedhetnek a nézők pár percben a world jumping világával is.

A rendezők ezúttal is szeretnék "megdolgoztatni" a közönséget, hiszen ismét rendeznek szimpátiaszavazást. A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny "Legszimpatikusabb Csapata" címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között több mint 100 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

(Forrás: Papp Viktor - Fordan SE)