II. Pro-Art GP: a Neagu, Elek kettős az U21 Standard bajnok

Kisteleken második alkalommal rendeztek Grand Prix versenyt idén, és a meghívásos latin verseny mellett egy kategóriában magyar bajnokságnak, háromban pedig ranglistának adott otthont a csongrádi kisváros.

Vannak hagyományos helyszínei a versenytáncnak és ezek közé Kistelek is oda tartozik. A szervezők itt mindig sokat tesznek azért, hogy a környezet és a körülmények minél jobban inspirálják a táncosokat, így az idén sem volt ez másképp. Gyönyörű virágok, a Kistelek Openekről megszokott hangulatos világítás, és új elemként az esti döntők során élőzene tette emlékezetessé a II. Pro-Art Grand Prix versenyt. A parketten a látványról a táncosok, a csarnokban a jó hangulatról pedig a lelkes nézők gondoskodtak, miközben kint hatalmas vihar tombolt.

Valószínűleg jó szívvel gondol majd vissza erre a versenyre Sorin Neagu és Elek Réka, akik - 17 évesen - megszerezték a 21 éven aluliak Standard magyar bajnoki címét az elsőéves ifi - mindössze 16 éves - Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, valamint Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia előtt.

u21 standard magyar bajnokság

A Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglistán egy olyan páros győzött Bencze István és Kilin Dóra személyében, akik ifi magyar bajnokságot már nyertek 2013-ban, de ranglistán ez az első aranyérmük, sőt az első érmük. Az U21 bajnokság ezüstérmese, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka ebben a versenyszámban is ezüstérmet szerzett, míg a dobogó harmadik fokára Filotás Márk és Barkóczi Zsófia állhatott fel.

ifjúsági-felnőtt standard ranglista

A Senior Tíztánc ranglistán csak egy páros indult, az ő táncukat a bírók megfelelőnek látták, így Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria ranglistagyőztesnek mondhatja magát.

senior tíztánc ranglista

A Junior Latin ranglistán Nagy Márk és Vörös Liza állhatott fel a dobogó tetejére a Szabó Ádám, Kovács Eszter és a Mészáros Bence Levente, Balanescu Lilána páros előtt.

junior latin ranglista

A meghívásos és pénzdíjas Latin Grand Prix versenyt Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes nyerte a standard ranglistán bronzérmet szerző Filotás Márk és Barkóczi Zsófia, valamint Tóth Bence és Karcagi Laura előtt.

latin grand prix

U21 Standard Magyar bajnokság (9):
1. Andrei Sorin Neagu, Elek Réka
2. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
3. Sági István Balázs, Forgó Éva Patrícia
4. Kiss Olivér, Laskovics Réka
5. Saláta József, Somfalvi Beáta Krisztina
6. Wirth Bence, Gorosics Csenge

Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglista (19):
1. Bencze István, Kilin Dóra
2. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
3. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
4. Tábori Ármin, Dézsy Klaudia
5. Kemény Tamás, Princz Nóra
6. Sági István Balázs, Forgó Éva Patrícia

Junior Latin ranglista (15):
1. Nagy Márk, Vörös Liza
2. Szabó Ádám, Kovács Eszter
3. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
4. Szabó Noel Marcell, Mátyus Maja
5. Mészáros János, Bagóczki Ramóna
6. Vígh Roland, Fügedi Laura

Senior Tíztánc ranglista (1):
1. Szabó Zsolt, Ónodi-Szabó Valéria

Meghívásos Latin Grand Prix:
1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
3. Tóth Bence, Karcagi Laura
4. Suti András Zsolt, Deminger Corinna
5. Horváth Kristóf, Szatmári Orsolya
6. Farkas Ádám, Laskovics Petra