Ifjúsági Latin vb: középmezőnyben a magyarok

Moldávia fővárosában Chisinau-ban rendezték meg az Ifjúsági Latin világbajnokságot, amelyen Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maja, valamint Csorba Máté és Haddad Sabrina képviseli a magyar színeket.

A világbajnokságon 68 páros lépett parkettre az első körben. A Balázs, Keresztszegi duó redance nélkül jutott be a második fordulóba, míg a Csorba, Haddad kettős a redance során harcolta ki a továbbjutást. A legjobb 48 között mindkét magyar páros számára véget ért a világbajnokság: Csorba Máté és Haddad Sabrina a 38., Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maja - holtversenyben egy dán és egy francia kettőssel - a 40-42. helyen végzett.

ifjúsági latin világbajnokság

A világbajnoki címet Vladislav Kolesnikov és Anna Isakovich szerezte meg a szintén orosz Viacheslav Samokhin és Polina Teleshova előtt, míg a bronzérmet a német Jan Janzen és Victoria Litvinova vihette haza.

A párosokkal Juhász Ágnes és Kósa Roland (akinek köszönjük a fotót) utazott el a moldáv fővárosba, ők úgy látták, hogy mindkét páros jól, kiegyensúlyozottan táncolt.

Ifjúsági Latin világbajnokság (68):
1. Vladislav Kolesnikov, Anna Isakovich (Oroszország)
2. Viacheslav Samokhin, Polina Teleshova (Oroszország)
3. Jan Janzen, Victoria Litvinova (Németország)
4. Denis Gudovsky, Megija Dana Morite (Lettország)
5. Yaroslav Brovarskyi, Elizaveta Umrikhina (Ukrajna)
6. Leonardo Lini, Mia Gabusi (Olaszország)
...
38. Csorba Máté, Haddad Sabrina (Magyarország)
40-42. Balázs Márk, Keresztszegi Ramóna Maja (Magyarország)

(Forrás: WDSF)