Ifjúsági Latin Európa-bajnokság: 7. helyen a Hidi, Szőke páros

Spanyolországban rendezték meg az Ifjúsági Latin Európa-bajnokságot. Magyarországot az ifjúsági magyar bajnok Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna és az ifjúsági magyar bajnoki ezüstérmes Horváth Kende Soma, Horváth Zsófia páros képviselte Cambrils városában.

Előzetesen 57 páros adta le a nevezését a kontinensviadalra, végül 56 párt szólíthattak a parkettre, miután az egyik francia páros visszalépett a versenytől.

A Hidi, Szőke kettős az első körből bejutott a második fordulóba, míg a Horváth, Horváth duó a redance-ben folytathatta.

Horváth Kende Soma és Horváth Zsófia - alig néhány hónapnyi közös munka után - a 42-43. helyen holtversenyben végzett azzal a horvát párral, amelynek a fiú táncosa, Temesvári Bálint Máté korábban magyar színekben versenyzett.

Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna a második forduló után az elődöntőt is sikerrel vette és bejutott a középdöntőbe a legjobb 13 pár közé. A kétszeres ifi latin magyar bajnok párosnak végül a középdöntőben ért véget az Európa-bajnokság, közel voltak a döntőhöz - mindössze két x választotta el őket tőle -, és az igen előkelő 7. helyet szerezték meg. 

Egy éve a kettős szeretett volna középdöntőbe kerülni a kontinensviadalon, akkor szoros versenyben kevéssel lemaradtak erről, most viszont teljesítették a célt, ott voltak a legjobb 13 között.

A döntőbe a két román és orosz, valamint egy ukrán és egy moldáv páros jutott be. Az Európa-bajnoki címet - akárcsak tavaly Ukrajnában -az orosz Nikita Pavlov, Dariia Palyey duó szerezte meg a román Mihai-Vlad Paraschiv, Diandra-Aniela Illes és az ukrán Dumitru Cernei, Yuliya Lisovska kettős előtt.

Az Európa-bajnokság egyik pontozója Sándor Zoltán volt.

Ifjúsági Latin Európa-bajnokság (56 induló):
1. Nikita Pavlov, Dariia Palyey (Oroszország)
2. Mihai-Vlad Paraschiv, Diandra-Aniela Illes (Románia)
3. Dumitru Cernei, Yuliya Lisovska (Ukrajna)
4. Alexandru Miculescu Ionut, Andra Pacurar (Románia)
5. Vladislav Kolesnikov, Anna Isakovich (Oroszország)
6. Marius Valcu, Diana Cojocar (Moldova)
...
7. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna (Magyarország)
42-43. Horváth Kende Soma, Horváth Zsófia (Magyarország)

Hidi Balázs és Szóke Zsuzsanna - Samba az 1. fordulóban:

(Forrás: WDSF)