Ifi Tíztánc Eb: 9. lett a Rónyai, Farkas páros

Szombathelyen az 51. Savaria Táncfesztivál adott otthont az Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokságnak, amelyen a kategória magyar bajnoka, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka képviselte Magyarországot.

A kontinensviadalon 25 ország képviselői léptek parkettre az első fordulóban, az elődöntőbe 24 pár jutott be, azaz mindössze egy kettős búcsúzott tíz tánc után. A második körben megfeleződött a mezőny, az esti programban a középdöntőben 12 duót láthatott a szombathelyi közönség az Agóra Kulturális Központ parkettjén és köztük volt a magyar páros, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka is. 

rónyai zoltán, farkas boglárka

A legjobb 12 között volt a magyarok mellett a horvát (a páros férfi tagja a magyar Temesvári Bálint Máté), a dán, az észt, a az izraeli, az olasz, a lett, a litván, a moldáv, az orosz, a spanyol és az ukrán táncospár.

rónyai zoltán, farkas boglárka

rónyai zoltán, farkas boglárka

A bevonulás után az ünnepélyes megnyitón a magyar páros olvasta fel a világversenyeken megszokott sportolói esküt, amely többek között a sportszerű versenyezésre hívja fel a figyelmet.

rónyai zoltán, farkas boglárka

rónyai zoltán, farkas boglárka

A magyar bajnok Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka számára a középdöntőben ért véget az Európa-bajnokság, a 9. helyet szerezték meg alig fél ponttal elmaradva a nyolcadik helyezettől. Az első körből egyébként a 12., az elődöntőből pedig a 9. legmagasabb pontszámmal jutottak tovább a legjobb 12 közé.

A döntőbe a dán, az észt, a litván, az orosz, a moldáv és az olasz páros jutott be. Az orosz Semen Khrzhanovskiy és Vitalina Bunina lett az Európa-bajnok, a dán Miu Eugen és Sandra Overballe Pedersen állhatott fel a dobogó második fokára, míg a moldáv Iaroslav Zara és Valeria Gumeniuc lett a harmadik.

A versenyen Sándor Judit pontozott.

savaria táncfesztivál

Ifjúsági Tíztánc Európa-bajnokság (25 induló):
1. Semen Khrzhanovskiy, Vitalina Bunina (Oroszország)
2. Miu Eugen, Sandra Overballe Pedersen (Dánia)
3. Iaroslav Zara, Valeria Gumeniuc (Moldávia)
4. Karol Michal Tomecki, Domile Semeskeviciute (Litvánia)
5. Alessio Formisano, Giovanatti Gioia (Olaszország)
6. Jarek Toiger, Reelika Traks (Észtország)
...
9. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka (Magyarország)

(A képeket köszönjük Zsom Olivérnek!)