Hungarian Dance Open 2018: két győzelem az első napon

2018. február 10-én Szigetszentmiklóson a Hungarian Dance Open első versenynapján öt WDSF Open kategóriában hirdettek győztest. Két versenyszámban magyar páros állhatott fel a dobogó tetejére, emellett egy ezüst és egy bronzérmet is szereztek a táncosaink, valamint döntős helyezéseknek is örülhetett a közönség.

Az International Latin Openen a 65 fős mezőnyben két magyar páros is bejutott a döntőbe: a tízszeres magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina megnyerte a versenyt, a magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Kis Violetta bronzérmet szerzett. Az elődöntőben Csorba Máté és Kaszás Orsolya, valamint Király Márk és Horváth Zsófia holtversenyben a 18-19. helyen végzett. (További eredmények lentebb.)

Az Ifjúsági Latin Open 42 fős mezőnyében magyar páros nem jutott a döntőbe, a középdöntőben a kategória friss magyar bajnoka, Novák István és Sebesi Daniella a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg, míg a bajnoki ezüstérmes Szabó Ábel Zsombor és Bokodi Panna a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Szabó Ádám és Fábián Anna a 15-16., Nagy Márk és Unger Fanni a 19., Somoskői László és Pós Polett a 21. helyen zárt. Rischák Balázs és Gálfi Petra a 25., Szabó Robin László és Dajka Csenge a 26-27., Holló Patrik és Perendi Dorottya a 30-31., Börcsök Balázs Róbert és Németh Laura a 34., Rákóczy Zsombor és Józsa Janka a 36., Raul Szabolcs János és Csofcsics Csenge, valamint Sziklai Gábor és Stercz Míra Krisztina a 37-38. lett.

A Junior II. Latin Openen 24 páros indult, a hét fős döntőbe három magyar kettős jutott be. A magyar bajnok Urbán Isván és Urbán Lilla ezüstérmez szerzett, Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 6., Pusch Kevin és Albert Emma a 7. helyen végzett. A középdöntőben Gorgan David Daniel és Barna Nicole Vanessa a 8., Papp Ádám István és Gál Dalma a 9., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 10., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 12., Tuboly Zsombor és Salamon Sára a 13., Tóth Alex és Balogh Zsófia a 16., Serényi Barnabás Áron és Varga Liza a 17., Fésűs Ákos és Bódor Liliána a 18-19. helyen zárt.

A Senior I. Standard Open 12 fős mezőnyében Kemény Tamás és Princz Nóra állhatott fel a dobogó tetejére, Horti Árpád és Fekete Krisztina az 5. helyen végzett a döntőben. Halász Barna és Weidinger Ágnes a 9. lett az elődöntőben.

Senior II. Standard Openen a 25 fős mezőnyben Asztalos Zoltán dr. és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 17. helyen zárt az elődöntőben.

International Latin Open (65 induló):
1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
2. Tomas Gal, Sabina Karaskova (Csehország)
3. Hidi Balázs, Kis Violetta (Magyarország)
4. Vladislav Nikishin, Polina Golubeva (Oroszország)
5. Salvatore Termini, Federica CIllari Federica (Olaszország)
6. Giuseppe Incatasciato, Eva Fus (Ausztria)
...
18-19. Csorba Máté, Kaszás Orsolya
18-19. Király Márk, Horváth Zsófia
26. Gáspár Patrik, Szondi Fanni
30-32. Antal Gergő, Fügedi Laura
35-37. Bátor Tamás, Hercsik Zsuzsanna
39. Petrenkó Tamás, Zsila Andrea
40-41. Reiter Renátó, Kersák Dóra
43. Tóth Árpád, Lengyel Claudia
47. Reck Tibor, Szlepák Andrea Zsuzsanna
49. Dunai Bence, Horváth Petra Vanda
50. Mózer Adrián, Lévai Doroti
53-56. Bencsik Gergő, Sándor Szilvia
53-56. Kerekes Krisztián, Szakál Evelin Noémi
58. Szőke János, Drahos Fanni
60-61. Keresztes László, Bartha Lilla
62. Magyar Sándor, Lévai Luca