Hungarian Dance Open 2018: három győzelem a második napon

2018. február 11-én a Hungarian Dance Open második versenynapján hat számban hirdettek győztest Szigetszentmiklóson a városi sportcsarnokban, minden döntőben volt magyar érdekeltség. Az első napon négy érmet szereztek a magyar párosok, a második napon három arany, egy ezüst és két bronzéremmel gazdagodott a magyar táncsport. 

Az International Standard Openen a 40 fős mezőnyben a magyar bajnok Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy orosz és egy lengyel kettős mögött. Az elődöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a középdöntőről éppen lemaradva a 13., Bencze István és Prozlik Anna a 14., Rónyai Zoltán és Busa Dóra a 17., Balga Kristóf és Forgó Éva Patrícia a 18-19., Szabó Noel és Mártha Mercédesz Laura a 20., Petar Marjanovic és Fazekas Fanni a 22. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Open 28 fős mezőnyében a kategória magyar bajnoka, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra jutott be a döntőbe és szerzett bronzérmet egy román és egy angol páros mögött. A középdöntőben Nagy Márk és Unger Fanni a 10. helyen végzett. Az elődöntőben Rischák Balázs és Gálfi Petra a 14., Szabó Ádám és Fábián Anna a 17., Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 19., Börcsök Balázs és Németh Laura a 24. helyen zárt. 

A Junior II. Standard Openen 17 páros indult, a döntőbe öt magyar kettős is bejutott: Urbán István és Urbán Lilla megnyerte a versenyt, Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 4., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke az 5., Papp Ádám István és Gál Dalma a 6., Härtlein Ákos és Farkas Gréta a 7. helyen végzett. A középdöntőben Pusch Kevin és Albert Emma egy cseh duóval holtversenyben a 9-10., Tóth Alex és Balogh Zsófia a 12. helyen zárt. Az elődöntőben Fésűs Ákos és Bodor Liliána a 13., Kovács László Dávid és Kiss Beatrix a 14-15. lett.

A Senior I. Latin Openen a 12 fős mezőnyben három magyar páros jutott döntőbe: Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia állhatott fel a dobogó tetejére, Szőllősi Jenő és Darvas Gabriella a 4., Tímár Attila és Szalontai Kata Judit az 5. helyen végzett. Az elődöntőben Nagy Péter és Kaposvári Ágnes a 10. helyen zárt.

A Senior II. Latin Open 12 fős mezőnyében mindkét magyar páros a döntőbe jutott: Kiss Mihály és Farkas Mónika ezüstérmet szerzett - zsinórban ez a harmadik ezüstérmük ezen a versenyen -, Krizmanics Ferenc és Máriné Patton Klára a 4. helyen végzett.

A Senior III. Standard Openen a 25 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt, a negyedik Hungarian Dance Openen ez a harmadik győzelmük volt ebben a kategóriában, a tavalyi ezüstérmük után ismét ők lettek a legjobbak. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 23., Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 24. helyen zárt.

International Standard Open (40 induló):
1. Leonid Khokhlov, Alexandra Shoshneva (Oroszország)
2. Bartlomiej Szkutnik, Agata Brychcy (Lengyelország)
3. Fodor Norbert Csanád, Vaszi Réka (Magyarország)
4. Alexandru Ionel, Isabel Tinnis (Németország)
5. Denis Molkov, Sardarescu Andreea Carmen (Románia)
6. Pierre-Henri Larcher, Oleksandra Riabukha (Franciaország)
...
13. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
14. Bencze István, Prozlik Anna
17. Rónyai Zoltán, Busa Dóra
18-19. Balga Kristóf, Forgó Éva Patrícia
20. Szabó Noel, Mártha Mercédesz Laura
22. Petar Marjanovic, Fazekas Fanni
30. Panka Dániel, Panka Dorottya
31. Szajduk Szabolcs, Illés Dominika Nóra
33. Drahos Gergő, Geiger Zsanett
35-37. Börcsök Balázs, Németh Laura
35-37. Rozsnyai Márton, Tóth Boglárka