Hungarian Dance Open 2015: magyar arannyal indult a nap

Megkezdődött a Hungarian Dance Open, amelyen rögtön egy magyar aranyéremnek örülhetett a szigetszentmiklósi közönség. A délelőtti első blokkban két kategóriában hirdettek győztest a Senior II. Latin és a Junior I. Standard Open versenyben, a senioroknál magyar páros állhatott fel a dobogó tetejére. A délutáni versenyek során az Ifjúsági Standard Open döntő zajlott, itt egy bronzérem jutott a magyar táncosoknak. Az esti négy döntőből kettőben volt magyar érdekeltség, a Senior I. Standard Openen kettős magyar siker született, míg a Junior I. Latin Openen egy 6. helynek örülhettünk.

hungarian dance open 2015 senior II. latin

Senior II. Latin Openen két magyar páros is a döntőbe jutott a 13 fős mezőnyben: Kiss Mihály és Farkas Mónika megnyerte a versenyt, míg Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 6. helyen végzett. Nagy István és Magyar Márta a 13. helyen zárt.

Junior I. Standard Openen a 15 fős mezőnyben a négy magyar kettős közül ketten középdöntősök voltak, Urbán István és Urbán Lilla a 9., Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 12. helyen végzett. Józsa Márk és Szép Hanna a 14., Kollár Szabolcs és Prágai Szimonetta a 15. lett.

hungarian dance open ifjúsági standard

Az Ifjúsági Standard Openen 34 páros indult közülük 14 volt magyar. Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és a harmadik helyet szerezte meg. Szabó-Hornos Norbert és Vasas Viktória a középdöntőben a 10. helyen zárt. Az elődöntőben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 14-16., Mészáros János és Bagóczki Ramóna a 19., Csorba Máté és Haddad Sabrina a 22., Szabó Noel és Bondár Dóra a 23., Kiss Olivér és Laskovics Réka a 25-26. helyen zárt. Gedovics Balázs és Tóth Emília a 27., Horváth Gergely és Németh Laura a 29., Mölcs Martin és Csukovits Fatima a 31., Letenyei Levente és Artner Petra a 32., Kővári Dominik és Soós Kitti a 33., Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 34. lett.

A Junior I. Latin Openen a 17 indulóból hét volt magyar, közülük Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. A középdöntőben Urbán István és Urbán Lilla a 8., Lehoczki Zsolt és Oláh Csillag a 9., Szabó Robin László és Perendi Dorottya a 10. helyen végzett. Ludchen Levente és Horváth Petra Vanda a 14., Józsa Márk és Szép Hanna a 15., Kollár Szabolcs és Prágai Szimonetta a 16. lett.

hungarian dance open senior I. standard

A Senior I. Standard Openen a 23 fős mezőnyben két magyar páros jutott a döntőbe. Balogh Csongor és Szabó Anita itthon is folytatta a jó sorozatát és a dobogó tetejére állhatott fel, mögöttük Kemény Tamás és Princz Nóra lett az ezüstérmes. Horti Árpád és Fekete Krisztina a középdöntőben a 8. helyen végzett, míg Orosz László és Király Marianna az elődöntőben a 16. lett.

Az International Standard Openen 55 páros indult, közülük 15 képviselte a magyar színeket. Két párosunk a középdöntőig jutott: Szepesi József és Czakó-Szepesi Judit a 8., Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 11. helyet szerezte meg, míg Budai Attila és Barna Lilla az elődöntőben a 18-19. helyen végzett. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 27., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 32., Vígh András és Hornyák Zsófia a 34., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 42., Kovács István Zoltán és Bakó Barbara, Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia, Tejeda Tamás Márk és Nyitrai Edina a 43-45., Saláta József  és Somfalvi Beáta a 47-48., Panka Dániel és Panka Dorottya a 49-50., Pomaházi Tamás és Várnai Zsófia az 51-52., míg  Pintér Tibor és Győrfalvi Dóra az 55. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 29 fős mezőnyben  három magyar páros jutott el a középdöntőig a 12-ből. Katona András és Palásti Sára Anna a 9., Balázs Márk és Keresztszegi Ramóna Maja a 10., Csorba Máté és Haddad Sabrina a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Perendi Mátyás és Maximilián Bernadett a 13., Koren Dániel és Battyányi Szandra a 14., Szabó-Hornos Norbert és Vasas Viktória a 15., Kabdebó András és Butor Zsófia a 21., Gedovics Balázs és Tóth Emília a 21-22., Tóth Barnabás és Juhász Dóra a 23-24. helyen zárt. Kővári Dominik és Soós Kitti a 25., Mölcs Martin és Csukovics Fatima a 26., Letenyei Levente és Artner Petra a 27. lett.

Kiss Mihály és Farkas Mónika nyilatkozata: Nagyon boldogok vagyunk, hogy nyertünk. Szeptember óta készülünk együtt, ez volt az első versenyünk. Természetesen a magyar bajnokságon is szeretnénk majd jól szerepelni, hogy eljuthassunk a világbajnokságra. Tavasszal több nemzetközi versenyen is szeretnénk indulni, például Bécsben is, hogy megismerjenek bennünket és majd a világbajnokságon is jó eredményt érjünk el.

Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria nyilatkozata: először táncoltunk WDSF Openen és rögtön döntőbe jutottunk, szinte el sem hisszük. Úgy érkeztünk ide, hogy jó lenne a 9. helyen végezni, ehhez képest döntőt táncoltunk és a 6. helyet szereztük meg. Nagyon örülünk a Misiék győzelmének is. Holnap a Standard Openen is indulunk délelőtt, este pedig a tíztánc magyar bajnokság vár ránk. Ősszel senior világjátékokat rendeznek Nizzában ott szeretnénk mindhárom versenyszámban indulni és jól teljesíteni, idén ez a legfontosabb verseny számunkra. 

Balogh Csongor és Szabó Anita nyilatkozata: Nagyon jó volt itthon versenyezni a magyar közönség előtt, jól éreztük magunkat és örülünk, hogy egy jó mezőny jött itt össze a mi kategóriánkban Szigetszentmiklóson. Jó a hangulata a versenynek, a csarnoknak is és reméljük, hogy egy hagyomány indul el ebben az évben a Hungarian Dance Opennel és még sok követi ezt az első eseményt. Természetesen nagyon örülünk a győzelmünknek, sok verseny vár ránk az őszi világbajnokságig - köztük például Blackpool - és nem titkolt célunk, hogy idén a tavalyi 4. helyünk után dobogóra és annak is a legmagasabb fokára szeretnénk állni a világbajnokságon.