Győzelem és döntők a WDSF-versenyeken

Több párosunk is parkettre lépett a hétvégi WDSF Open versenyeken és ismét jó helyezésekkel gyarapították az idei szép magyar eredménysort.

Görögországban, Thessalonikiben a magyar bajnoki ezüstérmes Cseke Zsolt Sándor és Anzhela Kuryshova nyerte meg a Latin World Opent, amelyen 63 páros vett részt.

Franciaországban Megeve-ben a Latin World Openen az 56 induló közül a latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a döntőbe és a 4. helyen végzett. Ezzel az eredménnyel a világranglistán a 130. helyről ismét sokat lépnek előre, bőven bekerülnek a TOP100-ba.

Az Ifjúsági Standard Openen a 15 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka középdöntős volt, a 8. helyet szerezték meg. Az U21 Standard Openen szintén a 8. helyen végzett a páros, itt a 17 fős mezőnyben volt még egy magyar duó, Petar Marjanovic és Kuti Kamilla 10. lett.

A vasárnapi Standard World Open 66 indulója között Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 43-48. helyet szerezte meg. Az Ifjúsági Latin Openen Sorin Neagu és Elek Réka a 18 fős mezőnyben bejutott a középdöntőbe és a 12. helyen zárt.

A Profi Latin Openen 17 páros indult, Daniel Curto és Sebestyén Beáta a 14. lett.

Szlovéniában, Ljubljanában az Ifjúsági Latin Openen a 30 fős mezőnyben Alessandro Bidinat és Haddad Sabrina bejutott az elődöntőbe és a 18. helyen végzett. A Latin World Openen is elindult a fiatal páros, a 74 induló közül a 65. helyet szerezték meg. Vasárnap az Ifjúsági Standard Openen a 18 fős mezőnyben a 10-11. helyen zártak egy cseh duóval holtversenyben, míg a Standard World Open 51 indulója között a 46-47. helyen végeztek egy olasz kettőssel holtversenyben.

A Junior II. Latin Openen Szabó Ádám és Kovács Eszter bejutott a döntőbe a 20 párost számláló mezőnyben és ott a 6. helyre rangsorolták őket a pontozók.

A Senior I. Standard Openen 18 páros indult, Horti Árpád és Fekete Krisztina a 14. lett.

Pénteken Franciaországban, Megeve-ben a Standard Rising Star versenyen az ifjúsági standard bajnok Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg.

(Forrás: WDSF)