German Open, 3. nap

Stuttgartban a harmadik versenynapjához érkezett a German Open, amelyen elkezdődött a WDSF Latin Grand Slam. Ebben a kategóriában előzetesen több mint négyszáz nevezés érkezett.

A magyar párok közül Horváth Kende Soma és Karcagi Laura, Püspöki Dávid és Markó Ágnes, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, Filotás Márk és Barkóczi Zsófia, Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya, valamint Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya lépett parkettre a Latin Grand Slam első fordulójában. A hat magyar duó közül a Mészáros, Szatmári valamint a Filotás, Barkóczi kettős jutott be a második fordulóba, a többiek elbúcsúztak a versenytől. A harmadik körbe - ahol már a kiemelt párok egy része is bekapcsolódik - már nem került be a két magyar kettős, így már nincs magyar versenyben a Latin Grand Slamen.

A WDSF oldalán található eredmények a Latin Grand Slam versenyről: 214-218. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes, 234-238. Horváth Kende Soma, Karcagi Laura, 239-243. Püspöki Dávid és Markó Ágnes, 288-289. Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya. Jelen állás szerint 345 párt rangsorolnak.

A Standard Rising Star versenyben Bencze István és Kilin Dóra a 145-148., Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a 151. helyen végzett a 214 induló közül.

A Senior II. Latin versenyben egy nagyszerű magyar eredmény született: Kiss Mihály és Bánkuti Ágnes bejutott a döntőbe és ott az 5. helyet szerezték meg. Ebben a kategóriában 62 páros lépett parkettre a német városban.

A Junior II. Standard Openen mindössze négy hellyel maradt le az elődöntőről Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka, akik így a 29. helyet szerezték meg a 145 fős mezőnyben.

A Latin A osztályos versenyben Filotás Márk és Barkóczi Zsófia, Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya, valamint Horváth Kristóf és Szatmári Orsolya neve is szerepelt a rajtlistán, viszont ez a verseny ütközött a Latin Grand Slam második körével, így mint megtudtuk a Mészáros, Szatmári duó itt nem tudott parkettre lépni és valószínűsítjük, hogy nem táncolt a Filotás, Barkóczi kettős sem. A Horváth, Szatmári páros a második körbe, a legjobb 97 közé éppen csak nem került be, a 98-100. helyen zárták a versenyt. A Filotás, Barkóczi duót a 139-140., a  Mészáros, Szatmári kettőst a 149-152. helyre rangsorolták a verseny honlapja szerint.

(Forrás: GOC)