German Open 2014 - 3. nap

Az első két napon szép magyar eredményeknek örülhettünk a German Openen: a László, Páli kettős keddi középdöntős 10. helye, majd Balogh Csongor és Szabó Anita szerdai ezüstérme után, két junior párosunk az elődöntőbe jutásért táncolhatott.

A harmadik versenynapon megkezdődött a Latin Grand Slam, befejeződött a Standard Rising Star verseny, emellett a Gyerek I. Latin, a Junior II. Standard, a Senior II. Latin Open, a Felnőtt A Latin, a Gyerek I. Hattánc, a Senior II. A Standard, a profi Latin Super Grand Prix és a profi Standard Kűr kategóriákat rendezték meg.

A Latin Grand Slam versenyben az első fordulóban 287 páros lépett parkettre - összesen 334 pár indult -, köztük Horváth Kende Soma és Horváth Zsófia (268-269.), valamint Filotás Márk és Barkóczi Zsófia (237-244). A két duó nem jutott tovább a második körbe, amelyben már bekapcsolódott Andrea Silvestri és Váradi Martina is. A hatszoros magyar bajnok természetesen sikerrel vette a második fordulót és ott van a harmadikban. Cseke Zsolt Sándor és Anzhela Kuryshova két csillagos kiemelt párként a harmadik körben kapcsolódik be a versenybe.

A Standard Rising Star versenyen Filotás Márk és Barkóczi Zsófia a második fordulóból nem jutott be a harmadikba, a legjobb 97 közé, a 124-125. helyen végeztek.

A Junior II. Standard verseny 160 fős mezőnyében három magyar páros indult, mindegyikük bejutott a második fordulóba. Biri Gábor György és Nagy Fruzsina (87-91.) a legjobb 100 között fejezte be a versenyt, míg Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta, valamint Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a legjobb 50 közé. Az elődöntőbe jutás nem sikerült, a Szalai, Balla és a Kulják, Bálint kettős holtversenyben a 38-42. helyen végzett két orosz párral.

A Felnőtt A Latin versenyben a 150 fős mezőnyben öt magyar páros volt, mindegyikük továbbjutott a második körbe, a legjobb 96 közé. Oroszlán Krisztián és Kovács Klára Nikoletta (55-56.), valamint Márki Norbert és Balogh Nikolett Evelin (74-77.), számára a második kör a végállomást jelentette. Bögre János és Ács Nóra (37.), valamint Farkas Gellért és Lissák Laura (47-48.) a legjobb 49 között fejezte be a versenyt. Tóth Bence Ákos és Karcagi Laura bejutott az elődöntőbe, majd a középdöntőbe is, a döntőről éppen csak lemaradtak a 7. helyen végeztek.

A profi Latin Super Grand Prix versenyen 60 páros indult, Gellai Tamás és Vorobchenko Darya az 52-53. helyen végzett holtversenyben egy ír kettőssel.

Profi Latin Super Grand Prix (60):
1. Martino Zanibellato, Michelle Abildtrup (Dánia)
2. Andrey Zaytsev, Elizaveta Cherevichnaya (Oroszország)
3. Evgeny Stepanov, Alexandra Pakhmutova (Oroszország)
4. Vitaly Panteleev, Angelina Nechkhaeva (Oroszország)
5. Saverio Loria, Zeudi Zanetti (Olaszország)
6. Roman Chetvergov, Maria Sadovnichenko (Oroszország)
...
52-53. Gellai Tamás, Vorobchenko Darya (Magyarország)

(Forrás: GOC, WDSF)