Érmek és döntős helyezések a WDSF Openeken

A pünkösdi hosszú hétvégén több országban is rendeztek WDSF Open versenyt magyar párosok részvételével. Szombaton két ezüst és egy bronzérmet szereztek a magyar táncosok, emellett több döntős helyezés is született. Vasárnap és hétfőn újabb két éremmel - egy ezüsttel és egy bronzzal - gyarapodott az éremkollekció.

Albániában, Tiranában a Latin World Openen az 50 fős mezőnyben a latin magyar bajnoki ezüstérmes Cseke Zsolt Sándor és Anzhela Kuryshova bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett.

Csehországban, Olomouc városában az Ifjúsági Standard Openen a 22 fős mezőnyben két magyar páros volt: az ifjúsági standard magyar bajnok Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és a dobogó harmadik fokára állhattak fel az eredményhirdetésnél. Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia a középdöntőig jutott, ők a 12. helyen zárták a versenyt.

Az Ifjúsági Latin Openen is két magyar páros volt a 24 fős mezőnyben: Sorin Neagu és Elek Réka itt is döntőbe jutott, a 4. helyet szerezték meg, míg Farkas Gellért és Lissák Laura a középdöntőben a 8. helyen végzett.

A Standard International Openen a 38 induló között a többszörös magyar bajnoki ezüstérmes Szepesi József és Farkas Bettina bejutott a döntőbe és ott a 6. helyre rangsorolták őket a pontozók, míg Sági István Balázs és Forgó Éva Patrícia a 29. lett.

A Latin International Openen 29 páros indult, köztük két magyar, mindketten elődöntősök voltak: Mészáros Mihály és Dáné Alexandra a 13., Tóth Bence Ákos és Karcagi Laura a 14. helyen zárt.

Szlovéniában, Krsko-ban a Junior I. Latin Openen a 12 fős mezőnyben Rischák Balázs és Dajka Csenge döntőbe jutott és ezüstérmet szerzett. A kettős vasárnap a Junior I. Standard Openen a 7 induló közül a harmadik helyet szerezte meg.

A Junior II. Standard Openen 22 páros indult, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a középdöntőben táncolt és 8. lett.

A Senior I. Standard Openen a 9 fős mezőnyben Horti Árpád és Fekete Krisztina a 8., Dr. Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 9. helyen zárt.

Ausztriában, Bécsben Senior I. Latin Openen indult Kiss Mihály és Bánkúti Ágnes. A páros a 20 fős mezőnyben a középdöntőig jutott és a 8. helyet szerezte meg. A vasárnapi Senior II. Latin Openen a 20 fős mezőnyben a többszörös senior latin magyar bajnok duó bronzérmet szerzett. A pünkösd hétfőn megrendezett Senior II. Latin Openen a 16 induló között bejutottak a döntőbe és a dobogó második fokára állhattak fel.

A Senior I. Standard Open 45 indulója közül Orosz László és Király Marianna a 39-41. helyen zárt.

A Senior IV. Standard Openen 22 páros indult, Králik János és Králik Jánosné a 20-22. helyen végzett.

A hétfőn megrendezett Senior I. Standard Openen a 32 fős mezőnyben Horti Árpád és Fekete Krisztina - akik szombaton Szlovéniában versenyeztek - elődöntős volt, a 18. helyet szerezték meg.

(Forrás: WDSF)