Érmek a Pozsony Openen

Szlovákia fővárosában, Pozsonyban rendeztek a hétvégén WDSF Open versenyt, amelyet négy éremmel zártak a magyar versenyzők. A szombati versenynapon a seniorok között egy arany és egy ezüstérmet szereztek párosaink, míg a vasárnap ismét egy senior aranyéremnek és egy profi ezüstéremnek örülhettünk.

Vasárnapi eredmények:
A Latin World Openen az 54 fős mezőnyben Forgách György és Sipos Viktória a 30-31., Márki Norbert és Balogh Nikolett Evelin a 41., Bődi Dénes és Pap-Gyurits Diána a 42-43. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen 43 páros indult, köztük két magyar: Farkas Gellért és Horváth Zsófia elődöntős volt, ők a 22. helyen végeztek, míg Szabó Noel és Bondár Dóra a 28-29. lett.

A Junior II. Standard Openen négy magyar páros volt a 30 fős mezőnyben. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a középdöntőben a 10. helyen végzett. Az elődöntőben Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 15., Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 22. helyen zárt.

A Senior I. Standard Openen a 15 párost felvonultató mezőnyben Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe és a pontozók őket látták a legjobbnak, az első helyen végeztek. Horti Árpád és Fekete Krisztina a középdöntőben 11. helyet szerezte meg.

A Senior IV. Standard Openen a 14 induló között Králik János és Králik Jánosné a 14. lett.

A Profi Standard Openen a 8 fős mezőnyben László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy olasz páros mögött.

A Profi Latin Openen 8 páros indult, Horváth Zoltán és Dudás Ágnes a 7., Belucz Zoltán és Bódis-Nagy Katinka a 8. lett.

Junior I. Latin versenyben a 14 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla döntőbe jutott és a 6. helyen végeztek.

Szombati eredmények:
A Standard World Openen a 71 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka a 38., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla az 50-52., Panka Dániel és Panka Dorottya a 68-71. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen az 58 induló között hat magyar páros volt. Sorin Neagu és Elek Réka éppen lemaradt a döntőről egy X-el, így a 7. helyen végeztek. A junior korú Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra az elődöntőig jutott, a 17. helyet szerezték meg. Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a 32., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 38., Szabó Noel és Bondár Dóra a 39-40., Czuczi Patrik és Késmárki Vanessza az 52-53. helyen zárt.

A Junior II. Latin Openen a 34 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezték meg. Szabó Ábel Zsombor és Schweitzer Lili a középdöntőben a 11. helyen végzett. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána az elődüntőben a 12-13., Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 17. helyen zárt.

A Senior I. Latin Openen a 13 fős mezőnyben Szánthó Péter és Szánthó-Juhász Szilvia bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett.

A Senior II. Latin Openen 8 páros indult, Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. 

Az U21 Standard verseny 12 fős mezőnyében Szabó Noel és Bondár Dóra a 8. helyen zárt.

A Junior I. Standard verseny 14 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe és a 6. helyen végzett.

A versenyen Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)