Eredmények a Pozsony Openről

Pozsonyban rendeznek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen több magyar páros is elindult. Szombaton az Open versenyeken két ezüstérmet szereztek a magyar táncosok és több remek helyezés is született. Vasárnap sem maradt érem nélkül a maroknyi magyar csapat, - egy ezüstérem volt a termés - és jó helyezéseknek is örülhettünk.

A Standard World Open 63 indulója között ott volt Hegyes Bertalan és Kis Violetta, akik a 33. helyen végzeztek.

A Junior II. Standard Openen a 38 fős mezőnyben öt magyar páros indult, két páros középdöntős volt, két duó pedig az elődöntőig jutott. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a döntőről éppen csak lemaradva a 8. helyet szerezte meg, Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta a 10. helyen végzett. Az elődöntőben Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 14., Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 19-20. helyen zárt, míg Börcsök Balázs és Tabatabai Nejad Petra a 36-37. lett.

A Gyerek Latin Open 13 fős mezőnyében két magyar páros volt, mindketten bejutottak a döntőbe. Perendi Kristóf és Hoffer Réka felállhatott a dobogó második fokára, míg Urbán István és Urbán Lilla a negyedik helyen végzett.

A Gyerek Standard Openen szintén 13 páros indult, Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe és az 5. helyen vgézett.

A Senior IV. Standard Open 5 fős mezőnyében Králik János és Králik Jánosné az 5. helyen zárt.

A profi Standard Openen László Csaba és Páli Viktória ezüstérmet szerzett az olasz Marco Cavallaro, Letizia Ingrosso páros mögött a 7 fős mezőnyben.

A profi Latin Openen 8 páros indult Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 4. Püspöki Dávid és Markó Ágnes az 5., míg Turcsány Gergely és Bendó Csilla a 8. helyen végzett.

Vasárnapi eredmények:

A Senior I. Standard Open 23 fős mezőnyében Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett. Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 21. lett.

A Latin World Openen a 67 párost számláló mezőnyben Tóth Bence és Karcagi Laura a 31., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin a 63-64. helyen végzett.

A Latin Rising Star versenyen 23 páros indult, Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin a 18. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 37 fős mezőnyben a két magyar páros az elődöntőig jutott: Farkas Gellért és Lissák Laura a 18-19., Beinschródt Tibor Márk és Bondár Dóra a 22. helyen végzett.
Mindkét páros elindult a Felnőtt B osztályos versenyen is, Beinschródt Tibor Márk és Bondár Dóra megnyerte ezt a kategóriát, míg Farkas Gellért és Lissák Laura ezüstérmet szerezett a 12 induló között.

A Junior II. Latin Openen a 27 induló között három magyar páros volt. Nagy Márk és Vörös Liza bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a középdöntőig jutott, a 9. helyen végeztek, míg Börcsök Balázs és Tabatabai Nejad Petra az elődöntőben a 21. helyen zárt.

(Forrás: WDSF)