Eredmények a hétvégi WDSF versenyekről

Ezen a hétvégén ismét nem volt hiány WDSF Openekben, és néhány magyar páros is megmérettette magát a különböző versenyeken.

A cshországi Hradec Kralovéban megrendezett Latin Openen négy magyar páros volt a 26 induló között. A jövő heti világbajnokságra készülő Kovács László és Kelemen Erika bejutott a döntőbe és az 5. lett, Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter a középdöntőig jutott, a 11-12. helyet szerezték meg. Tímár Attila és Szalontai Kata a 18., Bóka Dániel és Szalai Nikolett a 22. helyen végzett. A Bóka, Szalai kettős az ifi latin versenyben is elindult, ott a 14. helyet szerezték meg a 16 induló között.

Olszországban Pescara városában Nicola Leprai és Balázs Anita képviselte a magyar színeket. Az International Latin Openen a 39 fős mezőnyben a 23. helyen végeztek.

Az ukrán Lvov városába - a nagy távolság ellenére - egy szép számú magyar táncos különítmény utazott el. Az ifiknél a 28 fős latin mezőnyben ö5 magyar páros lépett parkettre. Horváth Kende Soma és Karcagi Laura bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezték meg. Földi Bálint és Nyári Georgina éppen csak lemaradt a fináléról, ők a 7. helyen végeztek. Szőke János és Józsa Gyöngyi a 13-14., Puskás Dániel és Zsigmond Regina a 15., Oroszlán Krisztián és Papp Anna a 17-18. lett. A Horváth, Karcagi kettős az ifi standard Open versenyben is döntőbe jutott és a latinhoz hasonlóan a 4. helyre sorolták őket a bírók a 18 induló közül.

(Forrás: WDSF)